Lintjo ook maatje te groot voor Leonidas

Na de zware nederlaag tegen VZK/Donkerbroek was vooraf duidelijk dat de wedstrijd tegen Lintjo een volgende zware partij zou worden. Degradant Lintjo geldt ook als titelfavoriet. De Oldeberkopers wonnen dan ook met 7-24.

Leonidas kon deze wedstrijd wel weer over vier spelers beschikken, die een week eerder gemist werden. Zo stonden nu Henry Bakker, Rick Vogelzang, Kim Stuiver en Mariska van der Schoot in de basis.

Daar stond tegenover dat topscorer René Zuil, trainer van Lintjo, volgens afspraak in de onderlinge duels niet in actie komt voor Leonidas. Dus kwam routinier Lourens Looijenga nog maar weer een keer in het veld.

Leonidas pakte via uitblinker Rick Vogelzang brutaal een 1-0 voorsprong. Het duurde verrassend lang voordat Lintjo halverwege de eerste helft via 1-4 een gat sloeg.

Tot de pauze werd het krachtsverschil wel duidelijker in cijfers uitgedrukt: ruststand 2-12.

Leonidas komt fysiek nog veel tekort, maar maakte kwa spel een betere indruk dan een week eerder. Wel werd er veel te veel onnodig balverlies geleden, zo scoorde Lintjo in de eerste helft viermaal na fout uitspelen van de bal vanuit de Leonidas-verdediging.

De angst dat Leonidas in de tweede helft conditioneel zou instorten werd niet bewaarheid. Lintjo was duidelijk minder geconcentreerd. Kwa doelpunten deden de Noordwoldigers het zelfs iets beter: eindstand 7-24.

Voor Leonidas scoorden: Rick Vogelzang (4x) en Lourens Looijenga (3x).