Lichtinstallatie in gebruik genomen

KV Leonidas kan deze week in de aanloop van de eerste competitiewedstrijd oefenen bij nieuw kunstlicht.

Nadat in een eerder stadium al tien masten waren geplaatst, is er afgelopen zaterdag door vrijwilligers van Leonidas en Olyphia keihard gewerkt om daar bovenop schijnwerpers te plaatsen en alles vervolgens aan te sluiten.

De prioriteit lag zaterdag bij de korfbalvereniging, want die spelers trainden de afgelopen week al bijna in het donker.

Zaterdagavond om tien uur werd voor het eerst op de vier masten van Leonidas de in totaal 8000 watt aangezet. Door een verkeerde zekering gingen ze ook bijna net zo snel weer uit, maar daarna leek het aan de Elsweg wel dag. Wat een verschil met de "schemerlampen" op de voormalige oefenhoek van Leonidas.

Helemaal tevreden werd een toost uitgebracht op het succesvolle project, dat financieel mogelijk werd gemaakt door een privatiseringsbijdrage van de gemeente.

Ook zijn zaterdag bij de kantine twee lantaarnpalen en een vlaggenmast geplaatst, is extra drainage aangelegd en is de verspringbak  opgeruimd. Die plek is nu ingezaaid.

Om de masten van Olyphia ook te kunnen laten ontbranden zijn nog wat technische aanpassingen nodig. Het nieuwe gras op het nieuwe voetbal-oefenveld maakt het bovendien nog niet mogelijk het al te gebruiken. Met dank aan de vele regen in de zomer. Maar zaterdag bleef het gelukkig droog.