Leonidassers winnen streekderby

De korfballers uit Noordwolde hebben afgelopen zondag de eerste overwinning van de zaalcompetitie geboekt. In Wolvega werd SIOS 3 met 10-12 verslagen.

Na een gelijk spel tegen Koru en een verloren wedstrijd tegen Wêz Warber / Wêz Fluch was het deze zondag zaak om punten te verdienen. Hoewel SIOS goed begon aan de wedstrijd, nam Leonidas snel de leiding weer over.

De wedstrijd startte om 13:10 uur in de Olde Steense, met Rick Vogelzang, Simon Siedsma, Joyce Bakker en Patty Vogelzang in de aanval. Het verdedigingsvak werd gevormd door Henry Bakker, Lourens Looijenga, Hester Dekker en Sandra Baer.

SIOS wist na enkele aanvallen een strafworp te slepen uit een doorbraak. De strafworp werd verzilverd. De Wolvegaasters profiteerden van een lange heer in het aanvalsvak, die vervolgens 2-0 op het scorebord wist te zetten.

Na de eerste vakwisseling kwam Leonidas aan bod. Sandra Baer en Lourens Looijenga waren beide trefzeker van afstand, en trokken de stand gelijk. SIOS gaf haar positie nog niet weg, en zette 3-2 op het scorebord.

Via een klein kansje onder de korf maakte Rick Vogelzang de voorsprong van SIOS weer ongedaan, en was het weer tijd om te wisselen van vakken.

Een afstander van Hester Dekker leverde Leonidas de eerste voorsprong op in de wedstrijd. Een actie van de dames leverden bovendien een strafworp op die door Henry Bakker werd verzilverd: 3-5.

SIOS verzwakte nog niet; via een doorbraak wist een van de dames te scoren, en niet veel later was een van de heren trefzeker van afstand. Het was inmiddels 5-5.

In de laatste tien minuten van de eerste helft, kwam Leonidas weer op voorsprong door afstanders van Henry Bakker en Sandra Baer.

Het aanvalsvak van Leonidas verzuimde om in de laatste twee minuten balbezit te houden, en goede kansen te benutten. In het aanvalsvak van SIOS wist een van de heren nog tweemaal de korf te treffen. Met een 7-7 tussenstand werd er gepauzeerd.

Voor Leonidas was het duidelijk dat er deze dag wel punten vielen te behalen. Het was dan wel zaak om goede aanvallen op te blijven zetten, met de juiste mensen onder de korf.

Rick Vogelzang verliet het veld voor Ferri Grasmeijer. Myka van der Walle verving Joyce Bakker.

Leonidas begon sterk aan de tweede helft. Henry Bakker en Hester Dekker waren beide scherp van afstand en maakten hun kansen af met een 7-9 voorsprong tot gevolg. SIOS maakte vervolgens de 8-9.

Voor de Noordwoldigers wist Patty Vogelzang te scoren uit een uitstarter, waarna Sandra Baer dit voorbeeld volgde. Ook Baer maakte haar kans af en zette haar ploeg op een 8-11 voorsprong.

Inmiddels was er nog een kwartier speeltijd over. SIOS maakte van afstand de 9-11, waarna Rick Vogelzang terug kwam in het aanvalsvak voor Simon Siedsma.

In de laatste tien minuten wist SIOS nog eenmaal de korf te treffen, waarmee het weer dicht bij Leonidas in de buurt kwam.

Maar de groenwitten bleven sterk spelen in de laatste minuten, wat uiteindelijk resulteerde in een doorbraak door Rick Vogelzang. Vogelzang wist zijn kans af te maken, en besloot hiermee de eindstand op 10-12.

De Leonidassers zijn nu twee weekeinden vrij. De volgende wedstrijd zal worden gespeeld op zondag 13 december om 13:00 uur in Zuidwolde. Leonidas zal dan de strijd aangaan tegen Vefo 2.

Voor Leonidas scoorden: Sandra Baer (3x), Lourens Looijenga (1x), Henry Bakker (3x), Hester Dekker (2x), Patty Vogelzang (1x) en Rick Vogelzang (2x).