Leonidassers verliezen van SDO

Voor Leonidas stond gisteren SDO op het programma. In Schoonoord hielden de Noordwoldigers de eerste helft nog prima stand, maar moesten in de tweede helft toch hun meerdere erkennen. Er werd verloren met 22-4.

Leonidas startte met Rick Vogelzang, Ferri Grasmeijer, Kim Stuiver en Mariska van der Schoot in de aanval. René Zuil, Henry Bakker, Hester Dekker en Geke Niemann vertegenwoordigden het verdedigingsvak.

De Leonidassers kwamen goed uit de startblokken. Rick Vogelzang wist al gauw de korf van afstand te treffen. De voorsprong was niet van lange duur. SDO zette 1-1 op het scorebord na een doorbraak.

Na de vakwisseling wist René Zuil zijn tegenstander af te schudden, waarna Henry Bakker wist te  scoren uit een kans achter de korf. De voorsprong werd in de volgende aanval verder uitgebreid naar 1-3, dankzij een afstandschot van René Zuil.

Lange tijd bleef de stand 1-3, totdat SDO beter in de wedstrijd kwam. De Schoonoorders begonnen kansen goed af te maken, en lieten zo met de pauze een stand van 5-3 achter op het scorebord.

Aan het begin van de tweede helft kwam Lars Benthem in het veld voor Ferri Grasmeijer. De Leonidassers hadden een goed gevoel over gehouden van de eerste helft, maar dat verdween in de tweede helft. In de tweede helft was SDO scherp, en verzaakten de Leonidassers te scoren.

De achterstand van Leonidas liep op tot 11-3. Op dat moment kwam Daniëlle Deli in het veld voor Kim Stuiver.

Veel hadden de Noordwoldigers niet meer in te brengen in de tweede helft. Toen er 16-3 op het scorebord kwam te staan, wist René Zuil nog eenmaal voor zijn ploeg te scoren in de tweede helft.

SDO bouwde de stand verder uit naar een eindstand van 22-4.

Voor Leonidas scoorden: René Zuil (2x), Henry Bakker (1x) en Rick Vogelzang (1x).

Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd tegen Vefo op het programma. De wedstrijd begint om 14:30 uur.