Leonidassers verliezen van KIA

Leonidas kon het afgelopen weekeinde niet opboksen tegen KIA uit Koekange. De gasten hadden meer scorend vermogen in huis, en gaven weinig kansen uit handen. Zo eindigde de wedstrijd in een 9-18 verlies voor de Noordwoldigers.

Met Ricardo Augustijn, Robin Dekker, Sandra Baer en Patty Vogelzang werd er gestart in het aanvalsvak, en met Henry Bakker, René Zuil, Joyce Bakker en Hester Dekker in het verdedigingsvak.

De tweede aanval van Leonidas wierp z'n vruchten al snel af; Robin Dekker was trefzeker van afstand en bezorgde zijn team de voorsprong.

Het duurde echter niet lang voordat de gasten uit Koekange los kwamen, en ook de korf wisten te vinden. De gasten liepen al snel uit naar een 1-5 voorsprong door vier treffers van afstand en één klein kansje onder de korf.

Wegens een blessure moest René Zuil het veld verlaten. Johan Talman kwam in veld voor Zuil.

Na de vakwisseling die zojuist had plaatsgevonden, trof aanvoerder Henry Bakker de korf van afstand. Een vrije bal in het andere vak, leverde KIA een doelpunt op. Met een tussenstand van 2-6 werd er weer gewisseld.

Even leek het er op dat Leonidas weer terug in de wedstrijd zou komen. Via een strafworp door Ricardo Augustijn en een klein kansje van Sandra Baer, verkleinden de Leonidassers de achterstand: 4-6.

Maar niets leek minder waar. Leonidas kreeg moeite met het vinden van de korf, en KIA profiteerde hier goed van. De gasten liepen uit naar een 4-10 voorsprong (door twee afstanders en twee strafworpen), waarna er werd gepauzeerd.

Na de pauze kwam Geke Niemann in het veld voor Joyce Bakker.

In een van de eerste aanvallen na de pauze, werd een overtreding door een heer van KIA op Henry Bakker bestraft met een strafworp. Bakker verzilverde de strafworp zelf. In het andere vak werd een klein kansje van KIA geïncasseerd.

Er werd wederom gewisseld van vakken, en Ricardo Augustijn doorboorde de korf van afstand. De gasten wisten goed te profiteren van de lange heren in het veld, en zo wist een van de heren uit een klein kansje onder de korf te scoren.

Goed werk in het aanvalsvak van Leonidas, mondde wederom uit in een overtreding van KIA op Henry Bakker. Bakker wist hierna een punt te slepen uit de strafworp die de arbiter toekende aan Leonidas.

Met een 7-12 tussenstand gaven de Leonidassers de moed nog niet op. Maar tot scoren komen, lukte maar niet. De ploeg uit Koekange liep uit naar een 7-16 voorsprong.

Ricardo Augustijn tekende met een fraai afstandschot voor de 8-16. Maar met nog zo'n kleine tien minuten op de klok, waren de kansen voor de groenwitten toch wel verkeken. KIA kreeg een discutabele strafworp toegekend waar een punt uit werd gesleept.

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd, wist Henry Bakker namens Leonidas nog eenmaal de korf van afstand te treffen. KIA besloot de uitslag met een klein kansje onder de korf op 9-18.

Aanstaande zondag speelt Leonidas tegen VZK/Donkerbroek. De wedstrijd zal worden gespeeld in Haulerwijk om 13:50 uur.

Voor Leonidas scoorden: Henry Bakker (4x), Robin Dekker (1x), Ricardo Augustijn (3x) en Sandra Baer (1x).