Leonidassers verliezen streekderby

In Steggerda speelde Leonidas afgelopen weekeinde tegen Forward 2. De Leonidassers verzaakten kansen af te maken en verloren met 12-9.

De eerste wedstrijd van de veldcompetitie werd in  Noordwolde tegen Forward gespeeld. In een spannend duel trok Leonidas toen aan het langste eind: 14-13 winst. Deze keer was het geluk aan de zijde van Forward.

Leonidas moest het doen zonder Rick Vogelzang. Het aanvalsvak werd daarom gevormd door Simon Siedsma, Ferri Grasmeijer, Patty Vogelzang en Mariska van der Schoot. In de verdediging startten Henry Bakker, Lourens Looijenga, Hester Dekker en Sandra Baer.

Forward opende de wedstrijd met een schot van afstand, waarna Simon Siedsma eveneens van afstand de gelijkmaker wist te maken. De ploeg uit Steggerda kwam daarna op een 2-1 voorsprong.

Een doorbraak van Lourens Looijenga leverde de 2-2 op, waarna Forward weer op voorsprong wist te komen. Vanaf dit moment was Leonidas aan zet; een overtreding van Forward werd bestraft met een strafworp die door Ferri Grasmeijer werd verzilverd.

Daarna was het Lourens Looijenga die tweemaal trefzeker van afstand was. Inmiddels stonden de Leonidassers op een 3-5 voorsprong.

Het aanvalsvak van Leonidas verzaakte de voorsprong verder uit te breiden, terwijl het verdedigingsvak twee treffers moest incasseren. De stand was inmiddels weer gelijk: 5-5.

Kort voor de pauze wist de ploeg uit Steggerda nog eenmaal de korf te vinden, zodat er met een 6-5 tussenstand werd gepauzeerd.

Na de pauze wist Sandra Baer met een fraaie afstander de korf te treffen. Forward kwam daarna weer op voorsprong, maar Ferri Grasmeijer maakte de gelijkmaker uit een strafworp: 7-7.

Bij beide partijen waren er genoeg kansen. Forward benutte een van die kansen en kwam even op voorsprong. Goed combinatiewerk tussen Sandra Baer en Hester Dekker zorgde ervoor dat Hester Dekker kon scoren uit een uitstarter: 8-8.

Maar Forward was erg gebrand op de winst. Via twee treffers van afstand, kwam de ploeg op een 10-8 voorsprong. Een overtreding op Lourens Looijenga leverde de Leonidassers een strafworp op die door Henry Bakker werd verzilverd.

Helaas wisten de Noordwoldigers niet meer tot scoren te komen. Forward stelde de overwinning veilig door nog tweemaal te scoren. De eindstand kwam hiermee op 12-9.

Aanstaande zondag speelt Leonidas de laatste wedstrijd van de veldcompetitie tegen Roreko 4. De wedstrijd begint om 14:30 uur op het sportcomplex van Leonidas.

Voor Leonidas scoorden: Simon Siedsma (1x), Lourens Looijenga (3x), Ferri Grasmeijer (2x), Hester Dekker (1x), Sandra Baer (1x) en Henry Bakker (1x).