Leonidassers halen eerste punten binnen

Voor het eerste team van Leonidas stond afgelopen zondag de eerste wedstrijd van de veldcompetitie op het programma. Er werd gespeeld tegen Forward 2, waarbij Leonidas won met 14-13.

De Noordwoldigers begonnen met Rick Vogelzang, Ferri Grasmeijer, Mariska van der Schoot en Patty Vogelzang in de aanval. In de verdediging startten Henry Bakker, Simon Siedsma, Anna Hoogenkamp en Hester Dekker.

Het duurde enkele aanvallen voordat Ferri Grasmeijer als eerste de weg naar de korf wist te vinden. Via een doorloopbal maakte Grasmeijer de 1-0. De voorsprong van Leonidas werd al snel tenietgedaan, door een treffer van Forward.

Anna Hoogenkamp wist met een afstander 2-1 op het scorebord te zetten.

Forward antwoordde hierop met twee treffers van afstand, en Rick Vogelzang trok de stand weer gelijk naar 3-3 met ook een afstander.

De Leonidassers wisten niet op voorsprong te komen, en liepen steeds achter de feiten aan. Forward wist na twee kleine kansjes op een 3-5 voorsprong te komen.

Het was wederom Rick Vogelzang die met een fraaie treffer van afstand wist te scoren, maar ook hierop werd door Forward geantwoord met een afstander: 4-6.

Via twee afstanders van Anna Hoogenkamp en een afstander van Rick Vogelzang, wisten de Leonidassers op een 7-6 voorsprong te komen, waarna Forward vrijwel direct de gelijkmaker maakte.

Vanaf de stand 7-7 wisten de Noordwoldigers uit te lopen naar een 11-7 voorsprong aan het einde van de eerste helft. Hester Dekker, Henry Bakker, Rick Vogelzang en Ferri Grasmeijer wisten via afstanders deze voorsprong op het scorebord te zetten.

De tweede helft ging voortvarend van start voor de gasten. Forward wist na vier treffers weer een gelijke stand op het scorebord te zetten.

Een overtreding van Forward leverde Leonidas een strafworp op die door Henry Bakker werd benut: 12-11.

Inmiddels was Daniëlle Deli in het veld gekomen voor Patty Vogelzang, en Lourens Looijenga voor Ferri Grasmeijer.

Het bleef spannend in de tweede helft waarbij beide ploegen goede kansen kregen. Forward sleepte een punt uit een afstander en trok de stand weer gelijk.

Topscoorder Rick Vogelzang wist nog tweemaal de korf van afstand te treffen, waarna Forward nog eenmaal de korf wist te treffen. Met een 14-13 overwinning werden de eerste punten door de Leonidassers binnengesleept.

Aanstaande zondag speelt Leonidas 1 uit tegen Roreko 4 in De Wijk. De wedstrijd begint om 11:00 uur.

Voor Leonidas scoorden: Ferri Grasmeijer (2x), Rick Vogelzang (6x), Anna Hoogenkamp (3x), Henry Bakker (2x) en Hester Dekker (1x).