Leonidassers boeken eerste zege op Vefo

Het eerste team van Leonidas won vandaag de eerste wedstrijd van het seizoen van Vefo. In de tweede helft kwamen de groenwitten terug van een 4-9 achterstand en boekten een 16-13 zege.

Eind september ontmoetten de ploegen elkaar voor het laatst op het veld. De Leonidassers waren toen dichtbij de eerste zege. Helaas werd er toen nipt verloren met 9-10. Met die wedstrijd nog in gedachten, begonnen de Noordwoldigers met vertrouwen aan de wedstrijd.

Op de nog geblesseerde Kim Stuiver na, beschikte Leonidas over alle spelers. Zo startten Ricardo Augustijn, Rick Vogelzang,  Mariska van der Schoot en Patty Vogelzang in de aanval. René Zuil, Henry Bakker, Hester Dekker en Geke Niemann startten in de verdediging.

Leonidas kwam goed uit de startblokken, en al snel maakte Vefo een overtreding die de Noordwoldigers een strafworp opleverde. Ricardo Augustijn verzilverde deze. Vefo wist in de aanval hierna ook direct te scoren, waarna de eerste vakwisseling plaatsvond.

Het vak van René Zuil was nu aan zet. Een overtreding leverde een vrije bal op, die Zuil na aangeven van Henry Bakker wist te verzilveren voor een doelpunt. Een overtreding in het andere vak bezorgde Vefo een strafworp die niet werd gemist. Met een 2-2 tussenstand werd er weer gewisseld.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was het ‘stuivertje wisselen’. De ploegen zaten elkaar op de hielen. Zo wist Patty Vogelzang van afstand te scoren, en vervolgens deed Vefo dit kunstje weer na. Nadat Vefo 3-4 op het scorebord wist te zetten, wisten de gasten de voorsprong te vergroten naar 3-6.

Een overtreding van de gasten uit Veeningen werd door de arbiter bestraft met een strafworp. Ricardo Augustijn benutte deze kans goed, en zette hiermee 4-6 op het scorebord. Met nog een klein aantal minuten op de klok, wist Vefo nog tweemaal te scoren.

In de pauze benadrukte coach Johan Talman dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was, ondanks een gat van vier doelpunten. Het was zaak dat de Leonidassers zich zouden herpakken in de tweede helft. Talman wisselde Geke Niemann voor Sandra Baer.

Aan het begin van de tweede helft kwam Vefo al snel tot scoren. Een afstandschot zette 4-9 op het scorebord. Voor de Leonidassers zou er nu een zeer sterke fase aanbreken.

Ricardo Augustijn was trefzeker van afstand, waarna Henry Bakker dit tweemaal achter elkaar herhaalde. Ook Patty Vogelzang deed nog een duit in het zakje, waarna de Noordwoldigers met een 8-9 tussenstand weer helemaal terug in de wedstrijd waren.

Een doorbraak van Vefo betekende een 8-10 tussenstand. De groenwitten bleven strijden, en de strijd werd beloond met een strafworp. Henry Bakker verzilverde deze. Kort daarna was het René Zuil die de stand gelijk trok naar 10-10, waardoor de kansen weer verdeeld waren.

Leonidas bleef goed spelen, waardoor de frustraties bij de gasten opliepen. De gasten begonnen te gehaast te spelen en maakten fouten waar Leonidas van profiteerde. Zo kon Ricardo Augustijn tot tweemaal toe van afstand scoren, waarna er een 12-10 voorsprong op het scorebord kwam te staan.

Na de vakwisseling tekende Henry Bakker voor de 13-10. De Leonidassers moesten hierna een afstandschot van Vefo incasseren.

Ricardo Augustijn vergrootte de marge door van afstand de korf te treffen. Een afstandschot en een discutabele strafworp brachten de gasten op een 14-13 achterstand.

Maar de Leonidassers gaven nog niet op en bleven goed verdedigen en aanvallen. In de laatste minuten van de wedstrijd wist Henry Bakker nog eenmaal de korf van afstand te doorboren, en besloot Ricardo Augustijn de einduitslag op 16-13 dankzij een doorbraak.

Leonidas heeft hiermee de eerste overwinning van het seizoen behaald. Het goede werk is beloond met twee punten, die het vertrouwen van het team zeker ten goede komen. De C1000 De Jong-formatie kijkt met tevredenheid terug naar de wedstrijd.

De aanwezige supporters hebben kunnen genieten van een mooie wedstrijd die een spannend einde kende.

Voor Leonidas scoorden: Ricardo Augustijn (7x), René Zuil (2x), Patty Vogelzang (2x) en Henry Bakker (5x).