Leonidassers bezoeken PJUK-toernooi

Gisteren werd door korfbalvereniging LDODK te Gorredijk het jaarlijkse PJUK-toernooi georganiseerd. Drie koppels van Leonidas namen deel aan het toernooi.

Pjukken is een Friese term voor het bij veel verenigingen bekende tienen. Het spel gaat als volgt: twee koppels strijden tegen elkaar. Hierbij staan twee korven op 6,75 meter afstand van elkaar. De bedoeling hierbij is dat er zoveel mogelijk gescoord moet worden binnen tien minuten.

De koppels René Zuil/Henry Bakker, Ricardo Augustijn/Evelien Rink en Frank Vermeeren/Aldert Bosma deden gisteren mee met het LDODK PJUK-toernooi.

In de eerste ronde werden er vier wedstrijden gespeeld. De nummers 1, 2 en de beste nummers 3 gingen door naar de tweede ronde. De koppels René Zuil/Henry Bakker en Ricardo Augustijn/Evelien Rink waren de beste nummers 3, en gingen door naar de tweede ronde. Helaas voor de Leonidassers eindigde het toernooi in de tweede ronde.

Het koppel Frank Vermeeren/Aldert Bosma belandden in de "verliezersronde". Hier deden de heren goede zaken, en wisten zelfs de finale te halen.

In de finale waren Frank en Aldert te sterk voor de tegenpartij, en wonnen hiermee de verliezersronde. De heren kregen bloemen, een beker en 100 euro prijzengeld mee naar huis.

Foto's van deze dag kun je vinden in het fotoarchief! Hieronder vind je nog wat filmmateriaal.

{youtube}WiyTvFiq1V0{/youtube}

{youtube}oW7e81iAp68{/youtube}