Leonidas zet goede reeks voort

In een wedstrijd die weinig spanning kende, kon de delegatie van C1000 de Jong een vroeg opgebouwde voorsprong in het eerste kwartier van de wedstrijd, vasthouden.

Door deze overwinning en de geboekte zeges van de laatste twee wedstrijden, houdt de ploeg uit Noordwolde zicht op de derde plaats in het eindklassement.

Hoewel Ons Clubje feller aan de wedstrijd begon, was het Ricardo Augustijn die voor Leonidas de 0-1 op het scorebord zette met een goede actie voor de korf. De club uit Glanerbrug antwoordde hier vlot op. Vanaf het begin trad de scheidsrechter besluitvaardig op tegen fysiek spel. Hier konden de groenhemden van profiteren.

René Zuil sloeg een gat van twee punten uit dode spelmomenten, in de vorm van een strafworp en een vrije bal. In dezelfde minuut deed de thuisspelende ploeg wat terug met een schot van afstand. De Noordwoldigers brachten het verschil wederom op twee punten, door een benutte vrije bal. Voor rust was Ons Clubje nog eenmaal zuiver met een afstander en René Zuil verzilverde wederom een strafworp. Leonidas ging met een 3-5 voorsprong de kleedkamer in.

Het was zaak voor de groenhemden om in de laatste 30 minuten het verschil van twee punten vast te houden, of liever nog uit te breiden. De sterk spelende Patty Vogelzang voerde dit meteen uit met een mooie doorbraak op aangeven van Rick Vogelzang. Het spel van Leonidas verslapte en Ons Clubje profiteerde hiervan. Via een afstander en een benutte strafworp kwam de ploeg op een punt van de ploeg uit Noordwolde, 5-6.

Mede door goed vangwerk van Henry Bakker konden de Friezen de draad weer oppakken. Jessica de Vries vond de korf van afstand. Na een overtreding van de Twentenaren op Evelien Rink, kon Ricardo Augustijn vanaf de stip 5-8 maken. Inmiddels had Mieke Zijlstra haar rentree gemaakt in het eerste van Leonidas, na een stage in het buitenland. Zij kwam in de ploeg voor de geblesseerde Kim Stuiver.

Nogmaals was een dame van Ons Clubje zuiver van afstand. Na een goede pass van Mieke Zijlstra, wist René Zuil 6-9 op het scorebord te zetten. Middels een doorbraak vergrootte Jessica de Vries de voorsprong 12 minuten voor tijd tot 4 punten. Het achttal uit Glanerbrug gaf de moed niet op, maar bleef strijdvaardig en kwam terug tot 8-10. Met het benutten van een vrije bal, vier minuten voor tijd, bracht René Zuil zijn ploeg op een veilige marge.

Op de bank waren Lisa de Boer, Kim Stuiver en de geblesseerde Wolter-Kees Bouknegt erop gerust dat de twee punten in de tas mee zouden gaan naar Noordwolde. Ons Clubje bepaalde twee minuten voor afloop van de wedstrijd de eindstand op 9-11.

Voor Leonidas scoorden: René Zuil (5x), Ricardo Augustijn (3x), Jessica de Vries (2x) en Patty Vogelzang (1x).