Leonidas vindt goede richting

Vanmiddag speelde Leonidas thuis in De Duker tegen Moedig Voorwaarts. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, en resulteerde in twee verdiende punten voor de Noordwoldigers.

Het aanvalsvak bestond uit: Rick Vogelzang, Kim Stuiver, Ricardo Augustijn en Patty Vogelzang. René Zuil, Henry Bakker, Jessica de Vries en Lisa de Boer begonnen in de verdediging.

Al in de derde minuut scoorde Ricardo Augustijn met een vrije bal die hij zelf verdiende, gevolgd door een punt tegen in dezelfde minuut door een afstander. Daarna kreeg Leonidas een strafworp tegen, waardoor de stand op 1-2 kwam te staan.

Henry Bakker benutte een klein kansje en bracht de stand weer gelijk, waarna het Leonidas een tijdje voor de wind ging. Zowel Ricardo Augustijn als Lisa de Boer scoorden met een afstander waarmee de stand op 5-2 kwam.

Moedig Voorwaarts kwam vervolgens terug met 2 afstanders en een strafworp, maar door een tussentijdse vrije bal kon Leonidas voor de rust de voorsprong behouden. Met een tussenstand van 6-5 ging men de rust in.

In de derde minuut na de rust scoorde Moedig Voorwaarts met een afstander. De stand kwam hiermee gelijk te staan met 6-6.

Door een mooie vangbal onder de korf, wist Patty Vogelzang vervolgens de stand op 7-6 te brengen. In de 18de minuut kreeg Leonidas een laatste punt tegen en bracht René Zuil de eindstand op 9-7 met een afstander en een snelle doorbraak.

Voor het publiek was het een mooie wedstrijd om te zien, die gedurende de speeltijd aardig gelijk opging. Toch wist Leonidas de winst op het thuisfront te behalen en verdiende hier 2 punten mee. Komend weekeinde zal er op zaterdag om 18:05 uur gespeeld worden in De Duker tegen WIK uit Enschede.