Leonidas verzaakt in eerste helft

Leonidas speelde afgelopen zondag in een thuiswedstrijd tegen SDO uit Schoonoord. Na een matige eerste helft, kwamen de groenwitten nog knap terug op 14-16, maar verloren uiteindelijk met 14-18.

SDO bestrijkt na VZK/Donkerbroek de tweede plaats op de ranglijst. Het zou een lastige wedstrijd worden, met de 17-6 nederlaag van de vorige keer in gedachten.

Leonidas moest het deze zondag nog doen zonder de geblesseerde Patty Vogelzang, dus er werd in een ietwat gewijzigde opstelling gestart.

De groenwitten kwam uit de startblokken met Ricardo Augustijn, Robin Dekker, Sandra Baer en Evelien Rink in het aanvalsvak, tegenover René Zuil, Henry Bakker, Hester Dekker en Geke Niemann in het verdedigingsvak.

Leonidas liet het in de eerste helft verdedigend wat afweten. Met name de heren van SDO waren scherp van afstand, waardoor er al snel een 0-3 achterstand ontstond. Een uitstarter van René Zuil leverde het eerste doelpunt op voor de Noordwoldigers.

SDO vergrootte de voorsprong naar 1-5, waarna Zuil wederom de korf wist te vinden. Een discutabele strafworp zorgde ervoor dat SDO verder kon uitlopen naar 2-6.

Tot aan de pauze wisten Ricardo Augustijn en René Zuil ieder een keer van afstand de korf te doorboren. SDO bezorgde zichzelf een ruime marge, door nog vier keer de korf te treffen.

Het was zaak voor de Noordwoldigers om zich in de tweede helft te herpakken, strakker te verdedigen en sneller het spel op te zetten. Coach Johan Talman zette de eerste wissel van de wedstrijd in: Rick Vogelzang kwam in het veld voor Robin Dekker.

Een door Henry Bakker verkregen vrije bal, leverde een doelpunt op die door René Zuil werd binnengesleept. Met een afstandschot zetten SDO 5-11 op het scorebord.

De zojuist ingebrachte Rick Vogelzang wist met een fraaie treffer van afstand de korf te treffen. Goed werk onder de korf in het aanvalsvak, zorgde ervoor dat Sandra Baer een klein kansje kon benutten.

Nadat SDO de korf weer van afstand wist te vinden, antwoordde Henry Bakker hierop met een afstandschot. De stand was inmiddels 8-12.

Leonidas zette de tweede wissel van de wedstrijd in: Anna Hoogenkamp verving Geke Niemann.

Nadat SDO op een 8-13 voorsprong wist te komen, trof Ricardo Augustijn de korf van afstand. Een strafworp en een doorbraak vergrootte de marge van de Schoonoorders naar 9-15.

Voor de Noordwoldigers wisten Rick Vogelzang (afstander) en Ricardo Augustijn (doorbraak) beide de korf te vinden. Na de vakwisseling die hierop volgde, bracht René Zuil zijn ploeg weer terug in de wedstrijd. De stand was inmiddels 12-15, en er was nog voldoende tijd om de schade in te halen.

Een doorbraak leverde SDO de 12-16 voorsprong op, waarna Rick Vogelzang (doorbraak) en Sandra Baer (afstander) de tussenstand op 14-16 zetten.

In de laatste vijf minuten wisten de Noordwoldigers de korf niet meer te vinden, terwijl SDO met twee treffers van afstand de eindstand besloot op 14-18.

Leonidas speelt aanstaande vanavond thuis in Sporthal De Duker tegen Zunobri (inhaalwedstrijd). De wedstrijd begint om 19:15 uur.

Voor Leonidas scoorden: René Zuil (5x), Ricardo Augustijn (3x), Henry Bakker (1x), Rick Vogelzang (3x) en Sandra Baer (2x).