Leonidas verspeelt titelkansen

Vanmiddag trof Leonidas Ons Clubje uit Enschede. De wedstrijd begon sterk voor de formatie van C1000 De Jong uit Noordwolde, maar helaas eindigde de wedstrijd met een pijnlijke 1 punt verschil nederlaag.

Om 14:30 uur begon de wedstrijd in Sporthal De Duker in Noordwolde.

Leonidas startte voorspoedig, door in de 2e minuut een vrije bal te verzilveren.

Helaas konden de Noordwoldigers de voorsprong niet uitbreiden en werd in de 7e minuut de gelijkmaker gemaakt uit een strafworp. Leonidas bleef proberen om kansen te creëren; dit leverde in de 9e minuut opnieuw een vrije bal op voor de groenhemden. Deze werd goed benut door René Zuil.

Leonidas bleef de kansen zoeken, maar dit viel erg tegen door de goede verdediging van Ons Clubje. Pas in de 14e minuut kwam Leonidas op 3-1 door een afstandschot van René Zuil. Helaas voor de groenhemden duurde de voorsprong niet lang en kwam Ons Clubje binnen 2 minuten terug tot 3-3. Het eerste doelpunt viel na een wegtrek actie onder de korf en het tweede doelpunt kwam uit een strafworp.

Leonidas bleef krachtig strijden. Helaas kwamen er langzaam fouten door het goede uitverdedigen van Ons Clubje; een foutje van Leonidas tijdens het uitbrengen van de bal leverde de eerste achterstand voor de Noordwoldigers op. Het werd 3-4 voor Ons Clubje.

De Noordwoldigers kregen het lastiger en lastiger tijdens het verloop van de wedstrijd: aanvallen mislukten, ingestudeerde balletjes pakte net niet goed uit en kansen werden niet afgemaakt.

Deze pech kende Ons Clubje helaas niet en ze maakte in de 23e minuut 3-5 met een goede wegtrek bal.

Tot de rust bleef de stand 3-5 en waren er weinig kansen aan beide kanten.

De tweede helft brak aan en de Noordwoldigers waren vastberaden om een beter spel neer te zetten. Ons Clubje maakte in de 6e minuut van de tweede helft de eerste treffer en trokken de stand naar 6-3. Leonidas bleef vechten en knokte zich terug tot 4-6 dankzij een knappe afstander volter-Kees Bouknegt.

Na de vakwisseling was Leonidas nog maar net opgesteld, en de eerste aanval van Ons Clubje leverde een strafworp op na een overtreding. Deze werd benut door de bezoekers en daarmee stonden ze 3 punrten lost van de groenhemden. De stand was nu 4-7.

Na een aanval met vele acties, werd een strafworp verdiend door Jessica de Vries. Deze werd benut door René Zuil. Vervolgens werden er teveel kansen gemist aan de kant van Leonidas, maar wist Ons Clubje wel tot scoren te komen. Dankzij een afstander brachten de bezoekers de stand op 5-8.

Leonidas bleef strijden aangezien ze nog steeds het gevoel hadden dat ze de 2 punten in Noordwolde konden houden.

Dit leek ook te gaan gebeuren; na een kleine kans van Wolter-Kees Bouknegt en een afstander van René Zuil stond de stand op 7-8.

Ons Clubje was nog niet uitgespeeld. Dankzij een afstander werd er een verschil gemaakt van 2 punten in het voordeel van de bezoekers.

In de laatste minuten van de wedstrijd bleven de Noordwoldigers vechten. Dit resulteerde in de 8-9 door Wolter-Kees Bouknegt. Ons Clubje reageerde hier vrijwel direct op, en tekenden voor 8-10.

Ons Clubje verdedigde zo strak dat een bal uitspelen naar de puntspelers van Leonidas bijna onmogelijk werd gemaakt.

René Zuil ging voor een doorbraak, en door een overtreding kon hij vervolgens een strafworp verzilveren, en bracht hiermee de eindstand op 9-10.

Voor Leonidas 1 was dit de laatste wedstrijd van dit jaar. 8 januari speelt Leonidas de volgende (uit)wedstrijd tegen KIA 1 uit Koekange.