Leonidas verslaat Zunobri in inhaalwedstrijd

Afgelopen dinsdagavond stond voor de Jumbo De Jong-formatie de inhaalwedstrijd tegen Zunobri op het programma. Een gelijkopgaande wedstrijd eindigde in het voordeel van de Noordwoldigers: 16-15 winst.

De groenwitten begonnen met Ricardo Augustijn, Rick Vogelzang, Sandra Baer en Evelien Rink in het aanvalsvak. Daar tegenover vertegenwoordigden René Zuil, Robin Dekker, Hester Dekker en Geke Niemann de defensie.

Leonidas begon scherp aan de wedstrijd. Een afstander van Ricardo Augustijn bracht de Noordwoldigers even op voorsprong, maar kort daarna waren ook de gasten trefzeker van afstand. Het zou het begin worden van een nek-aan-nekrace van zestig minuten.

Een afstandschot van René Zuil betekende een 2-1 voorsprong, die snel teniet werd gedaan door een vrije bal van Zunobri. Een vrije bal door René Zuil werd daarna beantwoord met een afstandstreffer van Zunobri.

Goed aanvalswerk leverde René Zuil een strafworp op die door Zuil zelf werd verzilverd. Kort daarna was Zuil wederom scherp, en zette met een afstander 5-3 op het scorebord. Nadat er een doorbraak was geïncasseerd, tilde Ricardo Augustijn naar 6-4.

Een van de dames van Zunobri trof de korf van afstand, waarna René Zuil wist te scoren uit een klein kansje.

Met een 7-5 voorsprong, brak er voor de Leonidassers even een minder vruchtbare fase aan. Zunobri wist hier goed van te profiteren, en met vier treffers van afstand op rij, kwam de ploeg op een 7-9 voorsprong.

In de laatste minuten van de wedstrijd wisten Rick Vogelzang en Ricardo Augustijn beide nog eenmaal de korf van afstand te vinden. Met een 9-9 tussenstand werd er gepauzeerd.

Na de pauze kwam Henry Bakker in het veld voor Robin Dekker, en Anna Hoogenkamp voor Geke Niemann.

Al snel nam René Zuil zijn ploeg op sleeptouw; een klein kansje en een afstander door Zuil betekenden een 11-9 voorsprong. Maar Zunobri had het kruit nog niet verschoten; via twee treffers van afstand werd het weer gelijkspel.

Wederom was het René Zuil die de weg naar de korf wist te vinden na een doorbraak. Maar na twee rake schoten was het Zunobri die op een 12-13 voorsprong wist te komen.

Na de vakwisseling werd een overtreding op Ricardo Augustijn bestraft met een strafworp, die door Augustijn zelf werd verzilverd.

Het werd een spannende wedstrijd terwijl het laatste deel van de wedstrijd naderde. De ploeg uit Zuidhorn wist kort op voorsprong te komen, maar Henry Bakker zette de stand gelijk op 14-14. Ook hierna wisten de gasten de korf snel weer te vinden.

Terwijl de laatste tien minuten van de wedstrijd aanbraken, kreeg Ricardo Augustijn een strafworp mee. Deze belangrijke strafworp werd benut. Aan beide kanten vielen vervolgens kansen, maar het was een fraaie afstander van René Zuil die de eindstand besloot op 16-15.

Aanstaande zondag speelt Leonidas uit tegen Vefo. Ook daar liggen voor Leonidas kansen om de twee punten mee naar huis te nemen.

Voor Leonidas scoorden: René Zuil (8x), Ricardo Augustijn (6x), Henry Bakker (1x) en Rick Vogelzang (1x).