Leonidas verliest van Vefo

Leonidas wist afgelopen weekeinde niet te winnen van Vefo 2 uit Veeningen. De groenwitten verloren met 8-10.

Vorig jaar werd er in Zuidwolde nipt verloren met 8-9. De Leonidassers schoten toen tekort in de eerste helft. Hetzelfde dilemma herhaalde zich afgelopen weekeinde wederom.

Omdat de dienstdoende scheidsrechter niet kwam opdagen, werd er later begonnen aan de wedstrijd. Gelukkig kon er een beroep worden gedaan op scheidsrechter Jan ten Hof die binnen tien minuten in de sporthal aanwezig was.

In de aanval werd gestart met Ferri Grasmeijer, Simon Siedsma, Patty Vogelzang en Mariska van der Schoot. In de verdediging: Henry Bakker, Lourens Looijenga, Kim Stuiver en Hester Dekker.

De gasten uit Veeningen wisten al snel op een 0-2 voorsprong te komen, waarna Lourens Looijenga van afstand de eerste treffer voor de Leonidassers wist te maken.

Leonidas verzaakte om enkele opgelegde kansen af te ronden, terwijl Vefo het gat in de korf wel wist te vinden. Van 1-2 wist de ploeg de voorsprong uit te breiden naar 1-5.

Via een afstander van Kim Stuiver en een strafworp door Henry Bakker, kwam Leonidas terug op 3-5. Van afstand scoorde Vefo 3-6 waarna er werd gepauzeerd.

Na de pauze kwam Jelle Grasmeijer in het veld voor Simon Siedsma. Aan het begin van de tweede helft kon Leonidas direct een treffer van afstand incasseren. Via een afstander van Henry Bakker werd de stand vervolgens 4-7.

De Noordwoldigers wisten vervolgens goed terug te komen. Via afstanders van Lourens Looijenga en Mariska van der Schoot, kwam de stand op 6-7. Inmiddels was Geke Niemann in het veld gekomen voor Kim Stuiver.

Vefo gaf de moed nog niet op, en vergrootte de marge met twee treffers van afstand. Henry Bakker scoorde zijn derde doelpunt van de wedstrijd van afstand: 7-9.

Veel tijd was er inmiddels niet meer over. Met nog zo'n vijf minuten te spelen, hield Vefo veel balbezit. Bovendien werd er goed vangwerk verricht door de gasten, waardoor er lange aanvallen opgezet konden worden.

De ploeg uit Veeningen wist in de eindfase nog eenmaal de korf te treffen. Via een doorbraak bracht Patty Vogelzang de eindstand op 8-10.

Voor Leonidas scoorden: Henry Bakker (3x), Kim Stuiver (1x), Lourens Looijenga (2x), Mariska van der Schoot (1x) en Patty Vogelzang (1x).

Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen DOS '46/KIOS 6 op het programma.