Leonidas verliest van titelkandidaat

Het eerste team van Leonidas was gistermiddag niet opgewassen tegen titelkandidaat Lintjo. Op het sportcomplex in Oldeberkoop werden de Noordwoldigers met een 28-6 eindstand weer naar huis gestuurd.

Wegens een gebrek aan spelers bij de Noordwoldigers, moest er geïmproviseerd worden. Zo speelden Lourens Looijenga en Ferri Grasmeijer mee. Ook Myka van der Walle speelde haar eerste wedstrijd sinds zes jaren van afwezigheid. Patty Vogelzang en Sandra Baer spelen vanwege blessures nog niet mee, en ook René Zuil (trainer/coach Lintjo) speelde niet mee.

Leonidas startte met Rick Vogelzang, Robin Dekker, Mariska van der Schoot en Joyce Bakker in de aanval. In de verdediging startten Henry Bakker, Lourens Looijenga, Hester Dekker en Geke Niemann.

In het zonnige Oldeberkoop werd om 15:30 uur gestart met de wedstrijd. De titelkandidaat liet al snel zien dat het niet voor niets bovenaan de ranglijst staat. Lintjo liep uit naar een 5-0 voorsprong.

Het was Rick Vogelzang die als eerste van de Leonidassers de korf van afstand wist te vinden. Na een strafworp en een doorbaak tegen te hebben gekregen, was het wederom Vogelzang die van afstand de korf trof.

Verder had Leonidas niet veel in te brengen in de eerste helft. De Oldeberkopers wisten verder uit te lopen naar een 12-2 voorsprong. Vervolgens werd er gepauzeerd.

Na de pauze kwam Ferri Grasmeijer in het veld voor Robin Dekker, en Myka van der Walle voor Joyce Bakker.

De eerste treffer in de tweede helft viel voor Lintjo. Kort daarna was Lourens Looijenga trefzeker van afstand: 13-3.

Lintjo was nog even trefzeker in de tweede helft van de wedstrijd als in de eerste helft. De kansen werden goed benut, en de ploeg wist uit te lopen naar een 21-3 voorsprong. Een uistarter van Rick Vogelzang zette 21-4 op het scorebord.

Een klein kansje en twee afstanders later, wist wederom Rick Vogelzang tot scoren te komen na het nemen van een vrije bal. Inmiddels was de stand 25-5, en braken de laatste minuten van de wedstrijd aan.

Lintjo nam nu weer het initiatief en scoorde van afstand. Hierna volgde Henry Bakker die 26-6 op het scorebord wist te zetten.

Lintjo besloot de eindstand op 28-6, waarna er door scheidsrechter Leon de Vries werd afgefloten.

Aanstaande zondag speelt Leonidas thuis tegen SDO uit Schoonoord. De wedstrijd begint om 14:30 uur op het sportcomplex van Leonidas.

Voor Leonidas scoorden: Rick Vogelzang (4x), Henry Bakker (1x) en Lourens Looijenga (1x).

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in het fotoarchief.