Leonidas verliest van Noveas

Gisteravond moesten de Leonidassers aantreden tegen Noveas uit Steenwijk. De vorige ontmoeting resulteerde in een 20-8 overwinning voor de Steenwijkers. Ook ditmaal was de overwinning voor Noveas.

Op het korfbalveld in Noordwolde startte de wedstrijd om 19:00 uur met Ricardo Augustijn, Frank Vermeeren, Evelien Rink en Patty Vogelzang in het aanvalsvak, tegenover René Zuil, Henry Bakker, Lisa de Boer en Mieke Zijlstra in de verdediging.

Leonidas kwam goed uit de startblokken. Als snel wist Ricardo Augustijn te scoren met een fraaie treffer van ruime afstand. Het verdedigingsvak kon een treffer van Noveas daarna niet voorkomen. De eerste vakwisseling was een feit.

Na de vakwisseling deden de Noordwoldigers goede zaken. René Zuil tekende voor de 2-1, en enkele ogenblikken later mocht Zuil ook een strafworp benutten. Met een voorsprong van 3-1 was Leonidas op koers.

De gasten uit Steenwijk lieten het hoofd niet zakken, en herstelden zich. Een strafworp en een klein kansje onder de korf bezorgde een gelijkspel op het scorebord. Het was zaak voor Leonidas om de voorsprong weer terug te pakken.

Goed werk in het aanvalsvak werd beloond met een strafworp die René Zuil afrondde. In de aanval hierna wist Noveas de korf niet te doorboren. De bal ging weer naar het aanvalsvak van Leonidas en Henry Bakker wist de korf te treffen van afstand. De Leonidassers hadden nu weer een voorsprong van 5-3.

De Steenwijkers vonden in de volgende aanval de korf. Frank Vermeeren vergrootte de voorsprong van zijn ploeg door te scoren van afstand.

Met nog enkele minuten te spelen in de eerste helft was het zaak voor de Leonidassers om de voorsprong vast te houden of, nog liever, uit te breiden. Helaas was dat niet het geval. Het verdedigingsvak deed goed werk, maar kon niet voorkomen dat Noveas nog eenmaal van afstand wist te scoren, en kort daarna ook nog een strafworp mocht benutten.

Na de pauze werd de tweede helft gestart met een gelijke stand van 6-6. Bea van der Wagen was in het veld gekomen voor Lisa de Boer.

Een doorbraak van Noveas zorgde voor de eerste keer in de wedstrijd voor een voorsprong voor de gasten. De voorsprong was slechts van korte duur; Frank Vermeeren wist voorbij zijn heer te komen, en met zijn doorbraak 7-7 op het scorebord te zetten.

De 7-7 van Vermeeren was voorlopig de laatste treffer voor Leonidas. Er volgde een matige periode waarbij de Leonidassers moeite hadden met het vinden van de korf. Noveas profiteerde van deze periode, kwam op voorsprong en breidde de voorsprong uit naar 7-14.

Een omdraaibal van Evelien Rink doorbrak de stilte aan Leonidas’ zijde. Met nog enkele minuten te spelen moesten de Leonidassers toezien dat er geen winst of gelijkspel meer in zat. Noveas kon in de laatste minuten nog een strafworp benutten en besloot daarmee de eindstand op 8-15.
Komend weekeinde heeft Leonidas een vrij weekeinde. Zaterdag 27 april staat de volgende wedstrijd tegen DWA/Argo op het programma in Winsum.

Voor Leonidas hebben Ricardo Augustijn, Henry Bakker, René Zuil (3x), Frank Vermeeren (2x) en Evelien Rink gescoord.