Leonidas verliest van MN en W

Korfbalvereniging Leonidas ontving gisteren MN en W uit het Friese Hijum in Sporthal De Duker. Een gelijkopgaande wedstrijd eindigde in een 10-14 verlies voor de Noordwoldigers.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er in Sporthal De Duker een minuut stilte in acht genomen, in verband met het overlijden van Sierd Vogelzang.

Leonidas startte met Ricardo Augustijn, Frank Vermeeren, Evelien Rink en Mieke Zijlstra in de aanval. De verdediging werd gevormd door René Zuil, Henry Bakker, Bea van der Wagen en Patty Vogelzang.

De groenwitten kwamen goed uit de startblokken. Al snel wist Evelien Rink haar ploeg op voorsprong te brengen. Enkele ogenblikken later moest het verdedigingsvak een treffer incasseren. Na de vakwisseling doorboorde René Zuil de korf van afstand. Ook hierna trokken de gasten uit Hijum de stand weer gelijk: 2-2.

Wederom volgde een vakwisseling. MN en W wist nu op voorsprong te komen; er werd gescoord uit een doorbraak. Een uitstarter van Mieke Zijlstra trok de stand weer gelijk naar 3-3.

Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. MN en W wist te scoren van afstand en kwam weer op voorsprong. In het aanvalsvak rondde Henry Bakker een kleine kans onder de korf af, tijdens het oplossen onder de korf met René Zuil.

Na de vakwisseling, kreeg het aanvalsvak van de Noordwoldigers een vrije bal mee. Deze vrije bal werd door Ricardo Augustijn verzilverd. Daarmee bezorgde Augustijn zijn ploeg de 5-4 voorsprong.

Ook ditmaal was de voorsprong van korte duur. De gasten wisten de korf te vinden via een uitstarter. Met nog enkele minuten op de klok voor de eerste helft, kregen beide ploegen nog een aantal kansen. MN en W wist in de eerste helft nog eenmaal te scoren van afstand, en zo gingen beide ploegen met een 5-6 tussenstand de kleedkamers in.

De Leonidassers begonnen goed aan de tweede helft. Patty Vogelzang was trefzeker van afstand en bezorgde haar ploeg een gelijkspel van 6-6.

De eerste wissel van de wedstrijd werd ingezet. Berry Duin kwam in het veld voor Frank Vermeeren.

Een uitstarter achter de korf, zorgde ervoor dat MN en W weer op voorsprong kwam. Ricardo Augustijn wist enkele momenten later te scoren van afstand. Wederom zorgde een uitstarter ervoor dat MN en W weer op een voorsprong van 7-8 kwam. Daarna wisten de gasten uit Hijum de korf nogmaals te vinden na een uitwijkactie.

Goed werk in het aanvalsvak van Leonidas, zorgde ervoor dat Ricardo Augustijn een vrije bal mocht verzilveren. De stand was nu 8-9. Daarna was het weer de beurt aan MN en W; zij wisten achter de kof de 8-10 binnen te slepen.

Wissel nummer twee was een feit. Jildou Pietersma kwam in het veld voor Bea van der Wagen.

De laatste 10 minuten van de wedstrijd braken aan. René Zuil wist de korf te vinden en zorgde voor een stand van 9-10 op het scorebord. Daarna wist MN en W uit te lopen naar een voorsprong van 9-13. Ondertussen was Gea Dolstra in het veld gekomen voor Evelien Rink.

Met nog enkele minuten op de klok, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Patty Vogelzang wist voor Leonidas nog eenmaal de korf te doorboren van afstand. Een kleine kans van MN en W zorgde voor de laatste treffer van de avond, wat de einduitslag bracht op 10-14.

Voor Leonidas staat aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd in de zaal op het programma. Er zal uit tegen NQL worden gespeeld.

Voor Leonidas scoorden: Evelien Rink (1x), René Zuil (2x), Mieke Zijlstra (1x), Patty Vogelzang (2x), Henry Bakker (1x) en Ricardo Augustijn (3x).