Leonidas verliest van LDODK

Leonidas 1 verloor afgelopen weekeinde van LDODK 6. Het gemakkelijker scorende LDODK won met 20-11 van de groenwitten.

De Noordwoldigers begonnen met Simon Siedsma, Ferri Grasmeijer, Patty Vogelzang en Mariska van der Schoot in de aanval. Lourens Looijenga, Henry Bakker, Anna Hoogenkamp en Hester Dekker begonnen in de verdediging.

Met twee fraaie treffers van afstand begonnen de Leonidassers aan de wedstrijd. Patty Vogelzang bracht haar team op een 0-2 voorsprong. De voorsprong was echter van korte duur; een dame van LDODK was ook trefzeker en trok de stand gelijk.

LDODK kwam via een afstander langs Leonidas, maar via een doorbraak van Patty Vogelzang kwam de stand weer gelijk op 3-3. Inmiddels had Mariska van der Schoot het veld verlaten i.v.m. een blessure. Lianne Ballast vulde de plaats van Van der Schoot in.

Het team uit Gorredijk kwam weer op voorsprong, waarna Lourens Looijenga trefzeker was van afstand. Vanaf dit moment begon LDODK de kansen beter te benutten; van 4-4 liep de ploeg uit naar een 9-4 voorsprong.

Een overtreding van LDODK werd bestraft met een strafworp die door Lianne Ballast werd verzilverd. Hester Dekker wist vervolgens van afstand 9-6 op het scorebord te zetten. LDODK scoorde nog tweemaal waarna er werd gepauzeerd.

Aan het begin van de tweede helft kwam Doreen de Vries in het veld voor Anna Hoogenkamp. Het eerste doelpunt in de tweede helft was voor LDODK, waarna Anna Hoogenkamp een punt sleepte uit een strafworp: 12-7.

Na de 13-7 wist Patty Vogelzang haar vierde treffer in deze wedstrijd te maken. LDODK vergrootte de voorsprong na een doorbraak en een strafworp. Lourens Looijenga kon vervolgens de 15-9 op zijn naam bijschrijven via een treffer van afstand. Daarna liep LDODK uit naar 18-9.

Inmiddels was de meeste speeltijd verstreken. Van afstand scoorde Lourens Looijenga de 18-10. LDODK wist nog tweemaal de korf te vinden, waarna Lourens Looijenga de wedstrijd besloot met een strafworp. De wedstrijd eindigde in een 20-11 verlies voor de groenwitten.

Voor Leonidas scoorden: Patty Vogelzang (4x), Lourens Looijenga (3x), Lianna Ballast (1x), Hester Dekker (1x) en Anna Hoogenkamp (1x).

Aanstaande zondag speelt Leonidas thuis tegen Koru 2. De wedstrijd begint om 14:30 uur in Sporthal De Duker.