Leonidas verliest van koploper Spannum

Leonidas 1 nam het gisteravond in Sporthal De Duker op tegen koploper Spannum 1. De Noordwoldigers waren bekend met het scorend vermogen van de gasten. Helaas eindigde het duel in een 10-25 verlies.

In november van vorig jaar troffen beide ploegen elkaar in de sporthal van Spannum. In die wedstrijd stond de stand halverwege de wedstrijd gelijk, maar ging Spannum er in de tweede helft met de winst vandoor. Met de vorige ontmoeting in gedachten, werd er begonnen aan de wedstrijd.

Ricardo Augustijn, Johan Talman, Patty Vogelzang en Bea van der Wagen startten in het aanvalsvak. Het verdedigingsvak bestond uit René Zuil, Henry Bakker, Mieke Zijlstra en Evelien Rink.

De eerste helft kon Leonidas de gasten niet bijhouden. Spannum kwam al vrij snel op voorsprong, en gaf deze niet weg. Leonidas had moeite met het vinden van de korf, al waren de kansen wel aanwezig. Dankzij de lange heren van Spannum onder de korf was het voor de afvang ook behoorlijk lastig om de bal af te vangen. Het snelle en soms ook fysieke spel hielp daar niet aan mee.

Zo gingen de Noordwoldigers met een achterstand van 5-12 de rust in. Het was zaak om na de rust te herpakken, en de kansen af te maken. Ook de verdediging moest worden aangescherpt.

Na de rust zette Leonidas de eerste wissel van de wedstrijd in: Jildou Pietersma kwam in het veld voor Evelien Rink. Bij Spannum bleef de opstelling ongewijzigd.

In de tweede helft bleef Leonidas moeite houden met het vinden van de korf. Er werd ook in de tweede helft slechts vijfmaal gescoord. Spannum daarentegen wist in de tweede helft de korf dertien keer te vinden.

Toen het eindsignaal van de wedstrijd klonk, stond er een stand van 10-25 op het scorebord. Na deze wedstrijd is Leonidas nog steeds puntloos. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Frigro op het programma. De wedstrijd begint om 19:50 uur in Buitenpost.