Leonidas verliest van DWA/Argo

Gisteren ontving Leonidas de club DWA/Argo uit Winsum op het thuisveld. De groenwitten begonnen sterk aan de strijd, maar moesten het bekopen met een verlies van 9-17.

In de basis startten Ricardo Augustijn, Frank Vermeeren, Mieke Zijlstra en Patty Vogelzang in de aanval en René Zuil, Henry Bakker, Kim Stuiver en Bea van der Wagen in de defensie.

Al vrij snel kwamen de groenwitten op voorsprong. Ricardo Augustijn kreeg een vrije bal toegekend, en benutte deze. Niet veel later kreeg Mieke Zijlstra de kans om te scoren uit een inloper. Leonidas had nu een voorsprong van 2-0.

De gasten uit Winsum begonnen nu op gang te komen. Leonidas moest een afstandschot incasseren. Niet veel later volgde Henry Bakker dit voorbeeld, en bracht zijn ploeg naar een voorsprong van 3-1. Ricardo Augustijn kreeg vervolgens nog een vrije bal, en zo stonden de Noordwoldigers op een knappe voorsprong van 4-1.

DWA/Argo gaf de moed niet op. Ze wisten zelfs terug te krabbelen naar een gelijkspel, en vervolgens een voorsprong; achtereenvolgens werd er gescoord uit een vrije bal, een inloper en twee afstandschoten.

Ricardo Augustijn doorbraak de stilte aan Leonidas’ zijde en scoorde van afstand. Goed werk in het aanvalsvak zorgde ervoor dat Bea van der Wagen kon scoren uit een uitstarter onder de korf. Inmiddels was de stand 6-5 in het voordeel van de Noordwoldigers.

De Winsummers bleven de Noordwoldigers op de hielen zitten. Dankzij een klein kansje onder de korf werd de stand weer gelijk. Ricardo Augustijn scoorde van afstand en bracht zijn team weer op voorsprong. Met nog enkele minuten op de klok voor de eerste helft, scoorde het team uit Winsum nog tweemaal.

Met een stand van 7-8 werd er begonnen aan de tweede helft van de wedstrijd.

René Zuil opende de tweede helft met een omdraaibal onder de korf. DWA/Argo zette daar vervolgens een afstandschot tegenover. Via een ingestudeerd balletje bracht Ricardo Augustijn de stand weer op gelijke hoogte.

Helaas was de tweede helft van de wedstrijd niet zo vruchtbaar als men had gehoopt. Fouten in de defensie en niet afgemaakte kansen zorgden ervoor dat DWA/Argo een voorsprong kon opbouwen en zo de wedstrijd naar zich toe trok.

Teleurgesteld moest Leonidas het doen met een 9-17 verlies. De volgende wedstrijd op het programma is aanstaande zaterdag. Er wordt thuis om 19:00 uur gespeeld tegen Stadskanaal ’74.

Voor Leonidas scoorden: Ricardo Augustijn (5x), Mieke Zijlstra (1x), Henry Bakker (1x), Bea van der Wagen (1x) en René Zuil (1x).