Leonidas verliest streekderby van Forward

Voor Leonidas begon de veldcompetitie afgelopen dinsdag met de thuiswedstrijd tegen Forward. De gasten uit Steggerda wisten de kansen beter te benutten, en trokken aan het langste eind: 13-15.

Er werd begonnen met Rick Vogelzang, Simon Siedsma, Meta Stoelwinder en Mariska van der Schoot in de aanval. In de verdediging: Henry Bakker, Lourens Looijenga, Anna Hoogenkamp en Hester Dekker.

Leonidas kwam goed uit de startblokken; een goed opgezette aanval leidde ertoe dat Meta Stoelwinder binnen vijftien seconden de korf van afstand wist te treffen. Via een afstander en een doorbraak pakte Forward de 1-2 voorsprong.

Aanvoerder Henry Bakker trok de stand gelijk na een afstander, maar kort daarna moest er een afstander van Forward worden geïncasseerd.

Hoewel het via Rick Vogelzang 3-3 werd, slaagden de Leonidassers er niet in om Forward voorbij te gaan. De ploeg liep uit naar 3-5.

Tot aan 6-7 was het stuivertje wisselen; Rick Vogelzang, Hester Dekker en Simon Siedsma (allen afstand) konden de doelpunten op hun naam bijschrijven. Vanaf dit punt nam Forward het initiatief, en kende een vruchtbare periode. De ploeg uit Steggerda liep uit naar 6-10.

Rick Vogelzang verkleinde het gat naar 7-10, maar Forward creëerde een 7-12 voorsprong aan het einde van de eerste helft.

In de tweede helft kwam Patty Vogelzang in het veld voor Hester Dekker. Frank Vermeeren maakte zijn rentree bij Leonidas, en verving Lourens Looijenga.

Frank Vermeeren toonde gelijk zijn kunnen, en scoorde van afstand. Na de vakwisseling wist Rick Vogelzang ook van afstand een doelpunt te scoren. Maar Forward gaf zich nog niet gewonnen; via een afstander, een strafworp en een doorloopbal werd de stand 9-15.

In het laatste deel van de wedstrijd, maakten de groenwitten een inhaalslag. Via Ferri Grasmeijer (klein kansje) en Meta Stoelwinder (afstandschot) werd het 11-15. Anna Hoogenkamp tekende voor de 12-15.

Maar er was inmiddels te weinig tijd over om ook maar minimaal de stand gelijk te trekken. Frank Vermeeren wist via een fraaie "onehander" de eindstand te besluiten op 13-15.

Doelpunten Leonidas: Meta Stoelwinder (2x), Henry Bakker (1x), Rick Vogelzang (4x), Hester Dekker (1x), Simon Siedsma (1x), Frank Vermeeren (2x), Ferri Grasmeijer (1x) en Anna Hoogenkamp (1x).