Leonidas verliest laatste zaalwedstrijd

Gisteravond reisde de C1000 De Jong-formatie af naar Ferwert, om daar de wedstrijd tegen NQL te spelen. In de eerste fase van de wedstrijd was het een gelijk opgaande strijd.

Maar halverwege de eerste helft wist de ploeg uit Ferwert een gat te slaan van vier punten. Leonidas kwam nog twee maal dichterbij, maar uiteindelijk werd de wedstrijd met  19-12 verloren.

Het was NQL die in de eerste minuut van de wedstrijd de score opende met een schot van afstand. Het aanvalsvak trok de stand vlot gelijk. Wederom was het een dame van NQL die haar ploeg op voorsprong zette.  Knap samenspel tussen Henry Bakker en René Zuil zorgde ervoor dat de eerstgenoemde de stand op 2-2 zette.

Vervolgens wist NQL een voorsprong van twee punten te behalen. René Zuil dichtte het gat door twee keer raak te schieten van afstand. In de volgende fase van de wedstrijd was de thuisploeg erg zuiver, de ploeg uit Noordwolde kon niks terug doen en keek tegen een achterstand van vier punten aan.

Nog voor de pauze kwam Rick Vogelzang in de ploeg voor Frank Vermeeren. Ricardo Augustijn bracht zijn ploeg dichterbij; hij was twee maal trefzeker van afstand. Er werd met een 8-6 achterstand voor Leonidas gerust.

Direct na de pauze kende de scheidsrechter twee strafworpen toe aan NQL, die beide werden gescoord. Leonidas gaf de strijd niet op en wist nog eenmaal dichterbij te komen. Patty Vogelzang scoorde een fraaie omdraaibal. Daarna was het René Zuil die twee keer een strafworp benutte voor de Noordwoldigers.

Bij een achterstand van 11-9 kwam Bea van der Wagen in ploeg voor Lisa de Boer. NQL benutte wederom een strafworp, en een dame van deze ploeg scoorde uit een doorbraak. René Zuil scoorde een klein kansje, dit bracht de stand op 13-9.

De ploeg uit Ferwert breidde de voorsprong uit naar vijf punten, middels een afstandschot. Invaller Rick Vogelzang scoorde uit een doorbraak. Vervolgens was het NQL die driemaal trefzeker was. Dit zette de groen-withemden op een 17 -11 achterstand.

Evelien Rink tekende voor het laatste zaaldoelpunt van Leonidas voor dit zaalseizoen. De stand werd beslist op 19-12.