Leonidas verliest in slotfase

Vanmiddag stond de inhaalwedstrijd tegen Koru op het programma. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Winst voor beide teams was noodzakelijk om aansluiting bij de top van de vierde klasse D te houden.

In een gelijkopgaand duel trok Koru uiteindelijk aan het langste eind. In de slotfase sloeg Koru via 2 afstanders een gaatje van 2 doelpunten en bepaalde de eindstand op 11-9.

De C1000-formatie begon vol goede moed aan de wedstrijd. Het waren echter de blauwgeel hemden die de eerste doelpunten mochten noteren. Een klein kansje en een afstander zorgde voor een 2-0 stand. Leonidas kwam in de beginfase moeilijk in de wedstrijd en moest hard werken om de aansluiting te behouden. Aanvalsacties werden snel door Koru onderschept en het vak met Jildou Pietersma, Kim Stuiver, Henry Bakker en René Zuil kreeg daardoor niet de gelegenheid om aanvalsacties te herhalen.

Het eerste doelpunt van Leonidas liet daardoor lang op zich wachten. Het was Ricardo Augustijn die met zijn vakgenoten Rick Vogelzang, Evelien Rink en Mieke Zijlstra een goed opgezette aanval in een doelpunt omzette, 2-1.

Koru bleef scoren en zette via een doorbraak de 3-1 op het scorebord. Toch lieten de Noordwoldigers de ploeg uit Uffelte niet verder uitlopen.

René Zuil zorgde via een vrije bal voor 3-2 en Jildou Pietersma schoot een afstander perfect binnen, 3-3. Leonidas had zich na het matige begin goed herpakt en nam via Mieke Zijlstra zelfs een voorsprong van 3-4. Leonidas kreeg steeds meer overwicht op hun tegenstander, maar dat de C1000-equipe op dat moment het beste van het spel had werd helaas niet in doelpunten uitgedrukt.

Verdedigend had Leonidas Koru in deze periode in de tang. Te snel het schot nemen en het maken van verkeerde keuzes aan de kant van Koru gaf Leonidas de gelegenheid om de bal snel weer in bezit te hebben. Echter aanvallend werden kansen niet benut.

Een doelpuntloze fase werd doorbroken door Koru en zette daarmee een ruststand van 4-4 op het bord.

Onder toch nog redelijke weersomstandigheden vingen beide teams de 2e helft weer aan. Anna Hoogenkamp was ondertussen Kim Stuiver komen vervangen. Het was Koru die de eerste treffer kon noteren, maar het was Leonidas die vervolgens de touwtjes in handen nam. Via een prima dubbelactie was het René Zuil die van de doorgebroken Henry Bakker de gelegenheid kreeg om te scoren, 5-5. De 2e helft leek een kopie van de 1e helft te worden. Beide ploegen gaven elkaar niets toe en hadden beide moeite om hun kansen om te zetten in doelpunten.

Toch kon Leonidas een voorsprong creëren. Ricardo Augustijn zette middels 2 verre afstanders de 5-7 op het bord. Leonidas wist dat de punten nog niet in de knip zaten. De 2-puntsmarge bleef lange tijd op het scorebord staan. Leonidas liet aanvallend te veel kansen onbenut om de voorsprong uit te bouwen en liet Koru wederom in de wedstrijd komen. Onoplettendheid in de afvang zorgde ervoor dat een dame van Koru kon scoren, 6-7. Kort daarna was het een heer die Koru weer naast Leonidas schoot, 7-7.

Rick Vogelzang zette de productie voor Leonidas weer in gang en zorgde voor 7-8. Een afstander van een heer van Koru betekende weer een gelijke tussenstand.

Met name het 1e aanvalsvak kreeg in deze fase moeite om te scoren. Slecht gegooide ballen werden goed door Koru onderschept, waardoor Leonidas weinig tot geen doelpogingen kreeg. Een onterecht afgekeurd doelpunt van René Zuil hielp Leonidas ook niet in het zadel.

Toch was het Leonidas dat weer een voorsprong nam. Door een uitstekend onderschepte bal van Henry Bakker kreeg Leonidas weer de gelegenheid om een aanval op te zetten. Dit buitenkansje werd benut door René Zuil. Hij scoorde via een doorloopbal, 8-9. Leonidas kon wederom de voorsprong niet uitbouwen.

Koru wist terug te komen en in deze laatste fase van de wedstrijd meerdere keren de korf te vinden. Via 3 afstanders wist Koru te scoren en daarmee de stand op 11-9 te bepalen. Hiermee eindigde de wedstrijd van twee gelijkwaardige teams , waarbij kleine onderlinge verschillen de doorslag gaven.

Aanstaande zondag 29 april, speelt Leonidas thuis tegen Vefo. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur.