Leonidas verliest in Nijeveen: 13-10

Tegen een combinatieteam van DOS '46 en KIOS heeft KV Leonidas uit Noordwolde zondag met 13-10 verloren. Vooral in de eerste helft scoorde het eerste aanvalsvak te weinig, waardoor de thuisclub uitliep naar 6-2.

De eerste doelpunten voor Leonidas kwamen van Lourens Looijenga (afstand) en Rick Vogelzang (kansje bij de korf). Dat gat van vier treffers bleef ondanks afstandstreffers van Anna Hoogenkamp en Rick Vogelzang in stand: ruststand 8-4.

Ook aan het begin van de tweede helft wist de thuisclub makkelijker te scoren en liep uit naar 10-4. Dat leek op dat moment al beslissend, maar toen toonde Leonidas veerkracht.

Mede onder invloed van debuterend invalster Meta Stoelwinder werd de achterstand teruggebracht tot 11-9. Meta Stoelwinder uit Oosterwolde is onlangs lid geworden. Ze korfbalde in het verleden op districtsniveau in het eerste van Boelenslaan en scoorde in de tweede helft driemaal van afstand. Kortom: een puik debuut na een paar jaar niet korfballen.

Verder scoorden in die fase Rick Vogelzang (afstand), Hester Dekker uit een omdraaibal en Henry Bakker uit een vrije bal.

Even leek op 11-9 (met nog zeven minuten te spelen) alles mogelijk. En dat irriteerde blijkbaar een heer van DOS '46/KIOS, die zich tegenover Henry Bakker nogal fysiek liet gelden.

DOS '46/KIOS 6 hervond zich. Met twee afstandsschoten was de wedstrijd op 13-9 gespeeld. Meta Stoelwinder bepaalde de eindstand op 13-10.

Doelpunten Leonidas: Rick Vogelzang (3x), Meta Stoelwinder (3x), Anna Hoogenkamp (1x), Lourens Looijenga (1x), Henry Bakker (1x) en Hester Dekker (1x).

Leonidas is nu een aantal weken vrij. Op 13 maart staat de laatste (thuis)wedstrijd in de zaal op het programma tegen LDODK 6.