Leonidas verkoopt goed met jaarwisseling

Korfbalvereniging Leonidas heeft traditioneel op de voorlaatste dag van het jaar prima zaken gedaan bij de verkoop van oliebollen en appelflappen.

In totaal zijn er langs de deur en in de sfeervolle Meulepassage in Noordwolde zo'n 9000 verkocht.

De omzet was daarmee net iets hoger dan vorig jaar en de opbrengst dus ook. En dat was een mooie (bescheiden) meevaller voor de penningmeester op de valreep van een financieel toch vrij lastig 2015.

Het succes is vooral het succes van al die tientallen vrijwilligers en coördinator Patricia de Vries, die toch weer heel wat moeite moest doen om alle auto's en venters te regelen.

Maar het is weer gelukt. Al tussen 05:00 uur en 06:00 uur begonnen de inpakkers in de kantine weer aan hun voorbereidende werk.

Verder hadden de verkopers in de Meulepassage een mooie nieuwe opvallende plek voor de kassa's van Jumbo De Jong gekregen, met dank aan de hoofdsponsor voor het meedenken en het meubilair.

Leonidas had via warme bakker Koos Kok wat meer bollen besteld, omdat nu voor het eerst ook De Hoeve en Zandhuizen in de routes waren opgenomen. Vorig jaar was Wilhelminaoord al nieuw. En die keuzes pakten wat betreft de verkoop wederom goed uit.

Het blijft ieder jaar wel weer gissen wat de klanten nu weer het liefste willen hebben.

Vorig jaar moesten zelfs blanke oliebollen bijgehaald worden, nu bleven er uiteindelijk drie dozen staan.

Alle 1500 appelflappen en 4100 krentenbollen werden wel verkocht. Aan de vraag van krentenbollen, waarvan er toch ook extra waren gemaakt, kon in de loop van de middag al niet meer worden voldaan.

Ook bij Koos Kol in de winkel waren ze tegelijkertijd al snel op. Het was dus blijkbaar weer eens een krentenbollen-jaar.

Een deel van de overgebleven (blanke) oliebollen is overigens een dag later alsnog bezorgd op De Hoeve voor het oudejaarsfeest daar.

De resterende ongeveer 300 oliebollen hebben een goede bestemming gekregen. Ze zijn uitgedeeld onder Syrische vluchtelingen in de noodopvang in de stad Groningen.

Zo aten Syrische kinderen dus op oudejaarsdag voor het eerst van hun leven een oliebol, wat al lastig genoeg was om uit te leggen, omdat er ook geen Engels of Syrisch woord voor is.

Het nieuwe jaar wordt op zondag 3 januari ingeluid met een nieuwjaarsreceptie vanaf 15:00 uur in kantine De Elseprop.

Daar wil het bestuur ook even stil staan bij de prachtig beschilderde zeecontainer, die van een lelijke grijze berging door jeugdleden en vrijwilligers is omgevormd tot een prachtig kunstwerk, een ontwerp van Angelique Niemann uit Noordwolde.

Het schilderen maakte deel uit van de seizoensafsluiting, maar het werk kon niet worden voltooid. Dat lukte in het najaar. Tot dusver was er nog geen moment gevonden om mensen voor deze enorme klus te bedanken.

Meer foto's zijn te vinden in het fotoarchief.