Leonidas verkoopt alles

De oliebollenactie, al ruim 50 jaar de belangrijkste actie, is zeer succesvol verlopen. Er werden gisteren in en rond Noordwolde bijna 9000 oliebollen en appelflappen verkocht.

En dat zijn er zo'n 800 meer dan vorig jaar. De kostprijs lag iets hoger, maar dat werd gecompenseerd door de hogere verkoop.

Halfweg de middag waren alle oliebollen al uitverkocht, want zowel op de routes als in de stand bij de C1000 ging het dankzij de hartverwarmende inzet van tientallen vrijwilligers uitstekend. Warme bakker Koos Kok leverde toen nog eens bijna 500 extra oliebollen.

Om acht uur 's avonds nam penningmeester Willem Kreulen de laatste zak appelflappen mee naar huis.

Het is altijd lastig om een reden aan te geven voor het succes, in ieder geval regelde het complimenten over het bak(vak)werk van Koos Kok. Misschien speelde ook wel mee dat de supermarkten door het bakmeel heen waren en dus thuisbakkers een andere oplossing moesten zoeken.

Vervelend was wel dat de pinautomaat van de Rabobank in Noordwolde de hele dag leeg was en dus mensen problemen hadden om contant te betalen. (Werknemers van Brink's stopten na een oproep van de vakbonden met het bijvullen van geldautomaten, waaronder die in Noordwolde. Zo protesteren zij tegen de manier waarop Brink's Nederland wil reorganiseren. Daarbij verliezen zeshonderd van de ongeveer duizend werknemers hun baan).

Al met al dus een zeer geslaagde actie.

Het bestuur van Leonidas wenst iedereen een mooie jaarwisseling toe en hoopt leden, vrijwilligers, sponsors en andere genodigden te ontmoeten op de Nieuwjaarsreceptie aanstaande zaterdag van 15:00 uur tot 17:00 uur in de kantine.