Leonidas verdient punten na pittige derby

Het eerste team van Leonidas won gisteren de eerste wedstrijd na de terugkeer in de vierde klasse. In Sporthal De Duker wonnen de groenwitten met 20-9 van Moedig Voorwaarts uit Wapserveen.

Leonidas begon met Henry Bakker, Rick Vogelzang, Anna Hoogenkamp en Anke Slot in de aanval. René Zuil, Jarno Jonkers, Jildou Pietersma en Anita Dolstra begonnen in de verdediging.

Beide ploegen begonnen strijdvaardig aan de wedstrijd. Nadat beide ploegen waren warmgedraaid, wist Leonidas als eerste de weg naar de korf te vinden. Een door Anna Hoogenkamp benutte strafworp leverde het eerste doelpunt van de wedstrijd op. Een tegentreffer van Moedig Voorwaarts volgde snel.

Moedig Voorwaarts benutte haar kansen niet goed en de Leonidassers kregen de smaak te pakken. Van een 1-1 gelijke stand liep Leonidas uit naar 4-1. De doelpunten kwamen voor rekening van Jildou Pietersma, René Zuil en Rick Vogelzang.

De ploeg uit Wapserveen was nu aan zet. Moedig Voorwaarts scoorde driemaal op rij, en kwam terug op 4-4. Inmiddels was Robin Kreulen in het veld gekomen voor Jarno Jonkers.

Leonidas pakte snel de draad weer op, en liep in de eindfase van de eerste helft uit naar een 7-4 voorsprong, door treffers van Rick Vogelzang, Anna Hoogenkamp en René Zuil.

Het was zaak voor de Leonidassers om zich niet van de wijs te laten brengen door het fysieke spel van de gasten. Met frisse moed en nieuwe energie werd er begonnen aan de tweede helft van de wedstrijd.

Via een doorbrak kwam Anita Dolstra vrij van haar tegenstander, en scoorde het achtste doelpunt voor Leonidas. Een overtreding van Leonidas kostte de ploeg een strafworp, die door Moedig Voorwaarts goed werd benut.

Vanaf dit moment verzwakte Moedig Voorwaarts, en kwam nauwelijks nog tot scoren. Leonidas profiteerde hiervan, en wist de voorsprong uit te bouwen naar 13-5 door treffers van Rick Vogelzang (2x), René Zuil (2x) en Henry Bakker.

Moedig Voorwaarts wist dan toch een treffer te maken, maar die kon al snel weer worden gecompenseerd. Anita Dolstra maakte de 14-6, waarna Anke Slot de marge vergrootte naar 16-6 met twee treffers van afstand. Sanne Zuil kwam in het veld voor Jildou Pietersma.

De gasten gaven zich nog niet over. Maar met nog ruim tien minuten te gaan, zou het toch wel erg lastig worden. De ploeg wist het zevende doelpunt binnen te slepen, maar kon niet meer aanhaken. Invaller Robin Kreulen maakte met een fraaie afstander de 17-7.

Een laatste stuiptrekking van Moedig Voorwaarts volgde; de ploeg zette 17-9 op het scorebord. Robin Kreulen had de smaak te pakken gekregen; Kreulen scoorde tweemaal.

Een goede actie onder de korf door Anke Slot en Henry Bakker leverde nog een laatste strafworp op. Anna Hoogenkamp verzilverde deze, en zo won Leonidas met 20-9 van Moedig Voorwaarts.

Voor Leonidas scoorden: Anna Hoogenkamp (3x), Jildou Pietersma (1x), René Zuil (4x), Rick Vogelzang (4x), Anita Dolstra (2x), Henry Bakker (1x), Anke Slot (2x) en Robin Kreulen (3x).

Leonidas speelt aanstaande zondag om 15:35 in Norg tegen DES.