Leonidas verdient punten in moeizame wedstrijd

Het eerste team van Leonidas verdiende afgelopen zondag de eerste punten van de veldcompetitie. In Oldeholtpade was de ploeg met 7-10 te sterk voor SCO 5.

Leonidas begon met Jarno Jonkers, Frank Vermeeren, Evelyn Knol en Anna Hoogenkamp in de aanval. In de verdediging werd er gestart met Henry Bakker, Eelco de Haan, Mariska van der Schoot en Lianne Ballast.

De Noordwoldigers begon sterk aan de wedstrijd. Al snel was het Evelyn Knol die met een klein kansje haar team op voorsprong wist te brengen. Frank Vermeeren trof van afstand de korf, waarna er met een 0-2 voorsprong werd gewisseld.

Het andere vak van Leonidas had meer kansen nodig om de korf te treffen. Dankzij het uitstekende verdedigingswerk, kreeg het huidige aanvalsvak de kans om de voorsprong uit te bouwen naar 0-3; een overtreding van SCO werd bestraft met een vrije bal die door Lianne Ballast werd verzilverd. Via Henry Bakker (afstander) werd het niet veel later 0-4.

Bij een 0-4 achterstand viel voor SCO het eerste doelpunt; de ploeg wist van afstand te scoren. In het aanvalsvak van Leonidas deden de heren goede zaken. Frank Vermeeren was zijn tegenstander te snel af, en gaf onder de korf de bal door aan Jarno Jonkers. Jonkers benutte deze kans goed en zette daamee 1-5 op het scorebord.

Via een doorbraak wist SCO haar tweede doelpunt te maken. Leonidas behield een voorsprong van vier punten, dankzij een afstander van Eelco de Haan. De laatste vakwisseling van de eerste helft volgde.

In de laatste fase van de eerste helft kwam Leonidas niet meer tot scoren. SCO vond de korf van afstand. Een overtreding van de Noordwoldigers werd in de slotfase bestraft met een strafworp, die door SCO werd benut. Met een 4-6 tussenstand werd er gepauzeerd.

In het begin van de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Ditmaal begon SCO sterk, en scoorde tweemaal (afstander en doorbraak). Leonidas hield en het hoofd koel, en Evelyn Knol zag haar kans schoon onder de korf; Knol scoorde uit een klein kansje de 6-7. SCO kwam via een afstander weer op gelijke hoogte.

Bij een uitstekende actie door Lianne Ballast, beging een dame van SCO een overtreding. De arbiter legde de bal op de stip. Aanvoerder Henry Bakker benutte deze kans, en zette zijn ploeg op een 7-8 voorsprong. Lianne Ballast maakte in de hieropvolgende aanval een belangrijke treffer van afstand: 7-9.

Met nog een kleine vijf minuten te spelen, had SCO niet veel meer in te brengen. Leonidas speelde het spel goed uit. Frank Vermeeren maakte het laatste doelpunt van deze wedstrijd; via afstand zette Vermeeren een 7-10 eindstand op het scorebord.

Leonidas speelt aanstaande zondag 7 mei thuis tegen Goorecht, om 14:00 uur.

Doelpunten Leonidas: Evelyn Knol (2x), Frank Vermeeren (2x), Lianne Ballast (2x), Henry Bakker (2x), Eelco de Haan (1x) en Jarno Jonkers (1x).