Leonidas verdient punt in spannende slotfase

Leonidas 1 startte afgelopen zondag met de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie. De spannende wedstrijd tegen Koru 2 leverde één punt op; in het eindsignaal maakten de Leonidassers de gelijkmaker.

Leonidas begon in de aanval met Henry Bakker, Simon Siedsma, Hester Dekker en Joyce Bakker. In de verdediging startten Rick Vogelzang, Lourens Looijenga, Patty Vogelzang en Kim Stuiver.

Van afstand wist Koru de eerste treffer te maken. In het aanvalsvak van Leonidas was het Simon Siedsma die de stand weer vlot rechttrok. Na de vakwisseling bezorgde Lourens Looijenga de Noordwoldigers een 1-2 voorsprong.

Nadat Koru 2-2 op het scorebord wist te zetten, was het Hester Dekker die van afstand trefzeker was. Een gelijkmaker van Koru volgde vrij snel, waarna de ploeg uit Uffelte een overtreding beging. Rick Vogelzang sleepte een punt uit de strafworp die door de scheidsrechter werd toegekend: 3-4.

Vanaf dit moment wist Koru uit te lopen van een 3-4 achterstand naar een 6-4 voorsprong. Een omdraaibal van Patty Vogelzang verkleinde deze voorsprong naar 6-5.

In de laatste fase van de eerste helft wist Koru nog twee punten te slepen uit een afstandschot en een strafworp. Simon Siedsma besloot de tussenstand op 8-6.

Na de pauze kwam Ferri Grasmeijer in het veld voor Simon Siedsma, en Myka van der Walle voor Joyce Bakker.

Van afstand wist Lourens Looijenga 8-7 op het scorebord te zetten. Maar Koru wist via een aantal treffers een gat te slaan in de voorsprong; via drie treffers kwam de ploeg op een 11-7 voorsprong.

Een overtreding van Koru werd wederom bestraft met een strafworp die ook door Rick Vogelzang werd verzilverd. Niet veel later sleepte Vogelzang ook nog een punt uit een klein kansje onder de korf.

Koru gaf zich nog niet gewonnen en scoorde van afstand de 12-9. Daarna was Henry Bakker aan zet die via een afstander 12-10 op het scorebord wist te zetten.

De Leonidassers kwamen weer terug in de wedstrijd, maar moesten eerst nog een tegentreffer incasseren. Via een doorbraak van Lourens Looijenga en een afstander van Henry Bakker kwamen de groenwitten terug op een 13-12 achterstand.

Voor nu brak er een spannende eindfase aan. Koru probeerde zo weinig mogelijk risico te lopen, en speelde lange aanvallen. Door het schot toe te laten, wist het verdedigingsvak van Leonidas de bal te onderscheppen.

Het aanvalsvak van Leonidas had nu nog een laatste kans om een aanval op te zetten om er vervolgens nog een punt uit te slepen. Een aantal schotpogingen mislukten.

Dubieus was ook het feit dat Ferri Grasmeijer en Hester Dekker beiden geen strafworp kregen toegekend door de arbiter, nadat Koru onderduidelijke overtredingen maakte bij schotpogingen van beiden.

Terwijl Hester Dekker de bal van afstand nog eenmaal ophoog gooide, floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en viel de bal vervolgens door de korf met als resultaat de 13-13 gelijkmaker.

Voor Leonidas scoorden: Simon Siedsma (2x), Lourens Looijenga (3x), Rick Vogelzang (3x), Patty Vogelzang (1x), Hester Dekker (2x) en Henry Bakker (2x).