Leonidas verdient eerste punt

De korfballers van Leonidas wisten afgelopen weekeinde het eerste punt van de veldcompetitie te verdienen. De wedstrijd tegen Vitesse 2 eindigde in een 11-11 gelijkspel.

Vitesse nam als eerste initiatief en wist via een afstander op 1-0 te komen. Een doorbraak van Meta Stoelwinder trok de stand gelijk. Via Evelyn Knol (ook een doorbraak) werd het 1-2.

Na een gelijkmaker van Vitesse werd er weer gewisseld van vakken. Meta Stoelwinder scoorde haar tweede doelpunt uit een doorbraak, maar het aanvalsvak van Leonidas had wel teveel kansen nodig.  Via een afstander van Vitesse werd de stand 3-3.

Tijdens het oplossen onder de korf, wist Henry Bakker vrij te komen van zijn tegenstander en vervolgens te scoren uit een uitstarter. Maar in de aanval daarop van Vitesse werd wederom de gelijkmaker gemaakt.

Na de vakwisseling liep Vitesse uiteindelijk uit naar een 7-4 voorsprong. Henry Bakker verkleinde de achterstand kort voor de pauze tot 7-5, na een treffer van afstand.

Leonidas begon sterk aan de tweede helft. Rick Vogelzang was zijn heer te snel af, en scoorde uit een doorbraak. Het verdedigingsvak van Leonidas moest vervolgens ook een doorbraak van Vitesse incasseren.

In het aanvalsvak van Leonidas werd goed werk van de dames beloond met een strafworp. Anna Hoogenkamp benutte deze strafworp, en sleepte er een punt uit: 8-7. Frank Vermeeren maakte vervolgens van afstand de 8-8 gelijkmaker.

Vitesse kwam dankzij een strafworp op voorsprong, waarna Meta Stoelwinder haar dame wederom te snel af was met een doorbraak: 9-9.

Na wederom te hebben gewisseld van vakken, kwam Leonidas voorbij Vitesse: Henry Bakker scoorde van afstand en zette daarmee 9-10 op het scorebord. Leonidas had weer even de touwtjes in handen, maar kon een afstander van Vitesse niet voorkomen.

Een overtreding van Vitesse in het aanvalsvak van Leonidas kwam de ploeg duur te staan. De strafworp die hierop volgde, leverde Leonidas via Rick Vogelzang wederom de voorsprong op.

In de laatste minuten van de wedstrijd wist Vitesse dan toch nog de 11-11 gelijkmaker te maken.

Het is zaak dat Leonidas het spel van de tweede helft van deze wedstrijd vasthoudt in de volgende wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd is die van aanstaande vrijdagavond tegen DES 2 uit Norg. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 20:00 uur in Noordwolde.

Doelpunten Leonidas: Meta Stoelwinder (3x), Evelyn Knol (1x), Henry Bakker (3x), Rick Vogelzang (2x), Anna Hoogenkamp (1x) en Frank Vermeeren (1x).