Leonidas vent en verwent met oliebollen

Oud en Nieuw is een feest vol rituelen en tradities, met bijvoorbeeld de oudejaarsconference, het aftellen tot 12 uur, het afsteken van vuurwerk en het knallen van de champagne.

Ook de verkoop van oliebollen door korfbalvereniging Leonidas hoort daar al vele decennia bij.

Wist u dat oliebollen in Amerika "Dutch donuts" worden genoemd? Bataven en de Friezen maakten ze vermoedelijk echter als eerste. Zij offerden tussen 26 december en 6 januari voedsel van vette deegwaren aan de Germaanse godin Perchta.

U offert bij de koop van de heerlijke oliebollen an appelflappen ook voor een goed doel, namelijk de vele activiteiten van de korfbalclub Leonidas. Normaal is de actie op 30 december, maar dat valt dit jaar op een zondag. Daarom is dit jaar de huis-aan-huis verkoop door tientallen vrijwilligers op vrijdag 28 december. Ook staat Leonidas die vrijdag, maar ook de hele zaterdag met een stand in de Meulepassage bij de C1000, waar ook de oliebollen (met en zonder krenten) en appelflappen te koop zijn.

De actie is weer in samenwerking met Echte Bakker Kok, die garant staat voor topkwaliteit om nu al je vingers bij af te likken.