Leonidas trekt eerste team terug

De afgelopen maanden was het voor het bestuur van Leonidas duidelijk dat het lastig zou worden om voor het nieuwe seizoen een eerste team op de been te krijgen.

Het team kwam het afgelopen seizoen al regelmatig in de problemen door werkzaamheden van spelers in weekeinden. Het spijt het bestuur te moeten melden dat deze week het eerste seniorenteam is teruggetrokken uit de competitie.

De basis was dus al te smal. Daarbij komt nu ook nog het stoppen van Ricardo Augustijn, Berry Duin, Lisa de Boer en Mieke Zijlstra. Er hebben zich geen nieuwe senioren als vervanger gemeld.

Van diverse kanten heeft het bestuur tips gehad en die ook nagetrokken. Spelers van het tweede, dat alleen in de zaal actief is, vielen niet over te halen. Met diverse potentiële (oud)spelers is contact geweest, met anderen is dat nog niet gelukt. Maar het bestuur kan naar de bond toe het besluit niet langer uitstellen.

Er is ook gekeken naar vormen van samenwerking met De Hoeve, Forward,  Sportclub, Vios en als laatste Noveas. De Hoeve, Forward en Noveas hebben nu geen hulp of samenwerking nodig. Vios Nijeholtpade en Sportclub Makkkinga hebben om vergelijkbare redenen ook het eerste team teruggetrokken en de overgebleven spelers willen niet samen met Leonidas een team vormen, zo melden die besturen.

Het bestuur van Leonidas realiseert zich dat voor de verdere ontwikkeling van de jeugd van Leonidas het geen goede zaak is dat er geen eerste meer is. Dat is niet goed voor de doorstroming en gaat ook ten koste van het noodzakelijke kader.

In een mail aan de overgebleven spelers spreekt het bestuur de wens uit dat die zich dan ook blijven inzetten voor de club. "Onze nog steeds groeiende groep jeugd is onze hoop voor de toekomst, maar als zich op kortere termijn mogelijkheden voordoen om met de overgebleven spelers van het eerste als basis toch een volwaardig eerste te vormen zullen we dat niet laten."

In de zaal kunnen deze spelers uitkomen in het meer recreatieve "tweede", dat dan weliswaar voor de bond "eerste" moet heten maar niet op vierde klasse niveau kan presteren. Verder kan er zowel op het veld als in de zaal voor het midweekteam een beroep op deze spelers gedaan worden. Trainer Ferencz Deli blijft als jeugdtrainer voor Leonidas behouden en traint in de zaal "het tweede".