Leonidas tevreden over oliebollenactie

Vele tientallen leden en vrijwilligers van de korfbalvereniging Leonidas hebben gisteren en vandaag in Noordwolde zo'n 6500 oliebollen en 1000  appelflappen verkocht. De opbrengst bleef iets achter bij vorig jaar.

Desondanks viel het resultaat mee. Vooraf was een lagere opbrengst ingecalculeerd. De productiekosten lagen flink hoger.

Om de oliebollen en appelflappen verkoopbaar te houden werden die kosten niet helemaal doorberekend. Bovendien moest de actie noodgedwongen vervroegd worden. Traditioneel vent Leonidas op 30 december, maar dat viel op een zondag.

Daarom werd nu voor de vrijdag gekozen, zodat op zaterdag de gehele dag nog verkocht kon worden in een stand bij de C1000. Sommige mensen vonden dat toch wat vroeg. Vooral de appelflappen van Echte Bakker Kok waren niettemin een groot succes.

Uiteindelijk bleven er een kleine 500 oliebollen over. Die worden morgen geserveerd bij de koffie in Woonzorgcentrum De Menning in Wilhelminaoord. En zo krijgen de laatste bollen een mooie dankbare bestemming als afsluiting van een succesvolle actie.