Leonidas ten onder tegen SDO

Leonidas speelde afgelopen woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen het altijd lastige SDO uit Schoonoord. Hoewel de Noordwoldigers goed van start gingen, werd er verloren met 5-22.

De wedstrijd die eerst gepland stond op zondag 26 april kon destijds niet doorgaan in verband met een gebrek aan spelers bij Leonidas. Zo spelen Patty Vogelzang en Sandra Baer nog steeds niet mee door blessures.

Om 20:00 uur stelde Leonidas de vakken op: Henry Bakker, René Zuil, Anna Hoogenkamp en Hester Dekker in de verdediging en Rick Vogelzang, Ferri Grasmeijer, Geke Niemann en Mariska van der Schoot in de aanval.

Al snel wist Ferri Grasmeijer tot scoren te komen na het benutten van een fraaie doorloopbal, waarna SDO van afstand de gelijkmaker maakte.

Treffers van afstand door Henry Bakker en René Zuil bezorgden de groenwitten een 3-1 voorsprong.

Na de vakwisseling die volgde, wist het aanvalsvak van Leonidas de korf niet te treffen. SDO wist intussen na twee afstanders op een gelijke stand te komen. Vanaf dit moment kwam SDO goed in de wedstrijd, en wist na een aantal rake treffers op een 3-8 voorsprong te komen.

In de laatste fase van de wedstrijd sleepte Anna Hoogenkamp nog een punt uit een afstander. Op het scorebord stond een 4-8 stand aan het einde van de eerste helft. Met deze tussenstand waren er dus nog wel mogelijkheden in de tweede helft.

Het duurde te lang voordat de Leonidassers tot scoren kwamen in de tweede helft. SDO blokte goed uit in de rebound, deed goed verdedigingswerk en wist zelf wel te scoren.

De Schoonoorders liepen uit naar een 4-12 voorsprong, waarna Rick Vogelzang zijn eerste treffer in de wedstrijd van afstand maakte.

Het zou echter ook het laatste doelpunt voor de Leonidassers zijn. De kansen werden niet benut, terwijl SDO ze wél benutte. De ploeg liep uiteindelijk uit naar een 5-22 overwinning.

Leonidas speelt morgenmiddag om 14:30 uur thuis tegen KIA uit Koekange. Voor Leonidas moet het mogelijk zijn om hier punten te pakken.

Voor Leonidas scoorden: Ferri Grasmeijer, René Zuil, Henry Bakker, Anna Hoogenkamp en Rick Vogelzang (allen 1x).

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in het fotoarchief.