Leonidas succesvol op eigen toernooi

Leonidas kijkt terug op een zeer geslaagd jeugdkorfbal-toernooi in Noordwolde. Voor het eerst in drie jaar vielen de noordelijke schoolvakanties weer gunstig genoeg.

Bovendien pakte de jeugdteams van Leonidas toch verrassend de meeste eerste prijzen.

Ruim 60 teams werkten hun wedstrijden onder vrijwel perfecte omstandigheden af. Zon, prettig warm en een beetje wind. Bij de oudste A-junioren was Elko uit Elim duidelijk sterker dan Niek uit Pesse en Invicta uit Kollum.

Bij de B-aspiranten waren Joure B1, De Hoeve B1 en Leonidas B1 de winnaars in hun poule. Ze wonnen al drie al hun drie wedstrijden.

De C-aspiranten telden vier poules met SIOS C1 (op doelsaldo), Joure C1, De Hoeve C1 en Leonidas C1 als winnaars.

Er waren ook vier poules D-pupillen. Invicta D1, Leonidas D1, Donkerbroek D1 en De Hoeve D1 pakten de eerste prijzen. Vooral de 10-2 zege van Leonidas D1 op SCO D1 was toch opvallend. En De Hoeve D1 veegde in een dubbele competitie tweemaal de vloer aan met de leeftijdsgenoten van SIOS D2 uit Wolvega: 18-0 en 14-0. De E-pupillen kenden als groepswinnaars DOS '46 E1 uit Nijeveen, Leonidas E1, SCO E2 en Leonidas E3.

Bij de F-pupillen pakten de teams van Leonidas F1 (dubbele zeges op SCO F1 en DOS '46 F1) en SCO F2 de beker. In die laatste poule eindigden vier van de zes wedstrijden in 0-0.

Nieuwsgierig naar het beeldmateriaal?
Alle foto's van de Leonidas Series zijn te vinden in dit fotoarchief!

{youtube}sKDgSD6Hjj0{/youtube}