Leonidas start met verlies

De delegatie van Leonidas 1 reisde afgelopen weekeinde af naar Oosterend voor de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie. Met name de tweede helft van de wedstrijd pakte slecht uit voor de Noordwoldigers.

In verband met de afwezigheid van enkele vaste spelers, begon Leonidas met een gewijzigde opstelling. Ricardo Augustijn, Frank Vermeeren, Evelien Rink en Mieke Zijlstra begonnen in het aanvalsvak, tegenover René Zuil, Rick Vogelzang, Gea Dolstra en Anke Slot in het verdedigingsvak.

De Leonidassers waren voorbereid op het scorend vermogen van Spannum. Spannum speelt op het veld in de derde klasse, en wist daar de koppositie te behalen. Het zou dus een zware kluif worden.

Spannum begon sterk aan de wedstrijd, maar Leonidas bleef volgen. Zo stond de stand halverwege de eerste helft gelijk op 8-8. Voor de pauze wist Spannum de voorsprong uit te breiden naar 13-9.

Helaas moest Ricardo Augustijn het veld verlaten door een blessure. Door een botsting met zijn tegenstander liep Augustijn een flink gekneusde neus op. Klaas van der Meer nam de positie van Augustijn vervolgens in. De groenwitten wisten na dit incident de achterstand nog te verkleinen naar 13-11 voor het fluitsignaal van het einde van de eerste helft. In de tweede helft was dus nog van alles mogelijk voor de Noordwoldigers.

Helaas pakte de tweede helft niet goed uit voor Leonidas. Het verdedigend spel van Spannum werd aangescherpt, waardoor de groenwitten het moeilijk kregen met aanvallen.

Het eerste punt in de tweede helft kwam op naam van Frank Vermeeren te staan. Vermeeren was trefzeker van afstand en verkleinde hiermee de achterstand naar 13-12. Vervolgens moest Leonidas hierna twee afstandschoten van Spannum incasseren.

René Zuil bezorgde zijn ploeg de 15-13 uit een doorbraak. Vanaf dit moment trok Spannum de wedstrijd naar zich toe door bijna alle kansen goed af te ronden. Zo werd het in korte tijd zelfs 24-13. Pas later in de tweede helft kwam Leonidas weer tot scoren. Het was Frank Vermeeren die een afstander afrondde; hiermee kwam de stand op 24-14.

Spannum breidde de stand verder uit naar 25-14. Uit een omdraaibal wist Mieke Zijlstra te tekenen voor de 25-15. Helaas voor de Noordwoldigers was dit de laatste punt die kon worden binnengehaald. Spannum wist tot aan het einde van de wedstrijd nog een aantal malen tot scoren te komen. Hiermee werd de eindstand bepaald op 29-15.

Aanstaande zaterdag speelt Leonidas thuis tegen Frigro uit Gerkesklooster. De wedsttijd begint om 18:30 uur in De Duker.

Op de website van Spannum zijn foto's te vinden van deze wedstrijd. Klik hier om ze te bekijken.