Leonidas start met twee Kangoeroe Klups

Alweer vierenhalf jaar geleden is korfbalclub Leonidas gestart met haar "Kangoeroe Klup", hier leren kinderen van drie en vier jaar oud op een vriendelijke manier bewegen en komen ze in contact met andere kinderen.

Er worden vooral leuke en gevarieerde spelvormen aangeboden met gebruikmaking van materiaal en muziek. Vier kangoeroes genaamd Scoro, Funny, Jumper en Spurt vervullen een hoofdrol. Elke periode staat een kangoeroe en diens specialiteiten centraal. Dit wordt afgesloten met een bijbehorend diploma. Tussendoor vinden er thematrainingen plaats zoals de Pietentraining of een Paastraining. Mede door dit initiatief kent Leonidas nu een gezonde opbouw qua jeugdleden en heeft de jeugdcommissie daartoe qua jeugdbeleid flink aan de weg getimmerd.

Dit seizoen kende Leonidas wel een enorme aanwas van Kangoeroe-leden, dit onder leiding van maar liefst zeven enthousiaste trainers. Door de groei is besloten om vanaf de kerstvakantie twee groepen te draaien. De peutergroep traint nu van 9:45 uur tot 10:45 uur en de kleutergroep van 10:45 uur tot 11:45 uur. De trainingen vinden ongeveer een keer in de twee weken plaats en wel in de gymzaal van "De Duker".