Leonidas sluit zaalseizoen af met overwinning

Voor Leonidas stond gisteren de wedstrijd tegen KIA uit Koekange op het programma. Voor beide ploegen stond in deze laatste wedstrijd van het zaalseizoen weinig meer op het spel. De groenhemden konden zich echter nog wel, na een overwinning, nestelen op een mooie derde plaats.

Deze doelstelling werd vooraf duidelijk meegegeven en alle spelers streden daar dan ook voor.

Leonidas startte deze wedstrijd met Evelien Rink, Mieke Zijlstra, Rick Vogelzang en Ricardo Augustijn in de aanval. Dit vak zette KIA, via goede uitgespeelde kansen en het goed neerzetten van de functies, meteen onder druk. Het was Ricardo Augustijn die met een uitstarter de 1-0 op het bord zette. Een doorloopbal van Rick Vogelzang had eigenlijk de vakwissel moeten zijn, echter werd deze onterecht afgekeurd. Ricardo Augustijn probeerde het even later ook via een doorloopbal. Deze kon in de ogen van de scheidsrechter wel genade vinden en zo werd de stand 2-0.

Direct na de vakwissel zorgde een heer van KIA voor de aansluitingstreffer, 2-1. Veelvuldig zakken van een heer van KIA ontregelde in deze fase van de wedstrijd even het aanvalsspel van het vak wat Jessica de Vries, Lisa de Boer, Henry Bakker en René Zuil vormden.  Een doelpuntloze fase van zo’n 8 minuten werd doorbroken door een dame van KIA: 2-2.

KIA, dat verdedigend veel ruimte weggaf, kwam wederom op achterstand door een afstander van Ricardo Augustijn, 3-2. Aanvallend zocht KIA zijn kansen van verre afstand. Lange heren in de afvang en veelvuldig het afstandschot zoeken bracht KIA eenmaal op een voorsprong, 3-4. Dit lieten de spelers van Leonidas niet over hun kant gaan en 2 minuten later was het alweer Leonidas dat op voorsprong stond. Jessica de Vries en Rick Vogelzang zorgden voor deze stand.

In de laatste 5 minuten voor de pauze creëerde Leonidas een aantal kansen, ze scoorden echter maar 1 keer door een afstander van Jessica de Vries. Ook KIA scoorde nog eenmaal waardoor de pauze werd bereikt met een stand van 6-5 in het voordeel van de C1000-formatie.

Ook na de pauze was het Leonidas die iedere keer de leiding nam. Het definitief afschudden van KIA lukte echter niet. Het was René Zuil die de eerste treffer van de tweede helft voor zijn rekening nam. Een prima gegooide lange bal van Jessica de Vries zorgde ervoor dat Zuil vrij kwam te staan achter de korf. Door dit buitenkansje te benutten zorgde hij voor 7-5. Zoals de gehele wedstrijd scoorde KIA ook deze keer vrijwel direct tegen, 7-6. KIA wist, door wederom een afstander, de korf te vinden, 7-7. René Zuil zette via een afstander 8-7 op het scorebord.

Net als in de eerste helft was er ook in deze fase van de wedstrijd een doelpuntloze periode. Ondanks goede opgelegde kansen wist Leonidas niet te scoren. Ook KIA kon geen doelpunten maken, ook mede doordat het verdedigingsvak snel ballen wist te onderscheppen. Rick Vogelzang, die veel duels onder de korf aan moest gaan, wist ondanks het lengtevoordeel van zijn tegenstander enkele ballen goed te pakken. De doelpuntloze fase werd deze keer door Leonidas doorbroken. Jessica de Vries rondde een lastige kleine kans goed af, 9-7. Verder uitlopen lukte Leonidas nog steeds niet. Twee kansen d.m.v. een strafworp waren aan René Zuil niet besteed. KIA kon daardoor het verschil weer tot 1 punt brengen, 9-8. Het was Ricardo Augustijn die middels een afstander Leonidas weer wat lucht gaf, 10-8.

Nog 1 keer kon KIA aanklampen, een heer van KIA rondde een klein kansje achter de korf goed af, 10-9. Dit waren de laatste wapenfeiten van beide ploegen en zo kon Leonidas een absoluut verdiende overwinning bijschrijven, een overwinning die de vierde op rij betekende en uiteindelijk een gedeelde derde plaats op de ranglijst.

Leonidas gaat zich nu weer richten op het veld en hoopt de goede lijn van het laatste deel van de zaal door te trekken. Met een achterstand van twee punten op de koploper heeft Leonidas hier nog kans op het kampioenschap. De eerste confrontatie op het veld is wederom tegen KIA. Deze uitwedstrijd is op 1 april.