Leonidas sluit veldcompetitie af met winst

De korfballers van Leonidas speelden gistermiddag de laatste wedstrijd van de veldcompetitie tegen Roreko 4 uit De Wijk. In Noordwolde werd overtuigend met 13-5 gewonnen van de gasten.

De groenwitten begonnen in de aanval met Rick Vogelzang, Jarno Jonkers, Mariska van der Schoot en Patty Vogelzang. In de verdediging begonnen Henry Bakker, Frank Vermeeren, Anna Hoogenkamp en Hester Dekker.

Het duurde even voordat het eerste doelpunt viel. Uiteindelijk was het Roreko die als eerste de weg naar de korf wist te vinden. Via Patty Vogelzang (klein kansje) werd de stand 1-1 en vond de eerste vakwisseling plaats.

Na de vakwisseling was Henry Bakker trefzeker van afstand: 2-1. Roreko liet Leonidas nog niet gaan. Een aantal aanvallen later maakte de ploeg uit De Wijk haar tweede treffer van de wedstrijd, en was de stand weer gelijk.

De verdediging van Leonidas kon na de volgende vakwisseling Roreko even gedeisd houden. Het aanvalsvak van Leonidas deed vervolgens goede zaken; via treffers van Jarno Jonkers en Mariska van der Schoot kwamen de groenwitten op een 4-2 voorsprong.

Frank Vermeeren zette vervolgens zijn ploeg op een 5-2 voorsprong, waarna Roreko de eindstand van de eerste helft bepaalde op 5-3.

Na de pauze kwam Ferri Grasmeijer in het veld voor Jarno Jonkers.

Leonidas pakte aan het begin van de tweede helft gelijk goed uit. Mariska van der Schoot maakte haar tweede treffer van afstand, waarna Ferri Grasmeijer dit voorbeeld volgde: 7-3.

Roreko kreeg geen grip op de wedstrijd. De Leonidassers profiteerden hier goed van, en hadden hun kruit nog niet verschoten. Een doorbraak van Frank Vermeeren en een afstander van Hester Dekker zetten 9-3 op het scorebord. Via een vrije bal door Rick Vogelzang werd het 10-3.

Inmiddels was Kim Stuiver in het veld gekomen voor Patty Vogelzang, die in de eerste helft lichtelijk geblesseerd raakte. Roreko maakte haar vierde treffer in deze wedstrijd.

De korfballers van Leonidas hadden de smaak goed te pakken. Via Henry Bakker (afstander) werd het 11-4. Frank Vermeeren en Mariska van der Schoot (ook beide van afstand) zetten het scorebord op 13-4.

Roreko wist in de slotfase nog eenmaal de korf van afstand te treffen, waarna de scheidsrechter het eindsignaal van de wedstrijd gaf.

Voor Leonidas zit de veldcompetitie er nu op. Na de zomerstop zal het eerste team worden aangevuld met enkele spelers van de junioren. Leonidas is nog op zoek naar heren voor de eventuele vorming van een tweede seniorenteam. Het midweekteam zal komend seizoen een combinatieteam vormen met de midwekers van De Hoeve.

Doelpunten Leonidas: Patty Vogelzang (1x), Henry Bakker (2x), Jarno Jonkers (1x), Mariska van der Schoot (3x), Frank Vermeeren (3x), Ferri Grasmeijer (1x), Hester Dekker (1x) en Rick Vogelzang (1x).