Leonidas sluit seizoen af met verlies

Het eerste team van Leonidas slaagde er afgelopen zondag niet in om een revanche te nemen op Roreko 4. In Noordwolde verloren de groenwitten met 7-12.

Rick Vogelzang, Ferri Grasmeijer, Patty Vogelzang en Mariska van der Schoot vormden het aanvalsvak. Daar tegenover vormden Henry Bakker, Simon Siedsma, Sandra Baer en Hester Dekker het verdedigingsvak.

De ploeg uit De Wijk wist als eerste de weg naar de korf te vinden, en kwam op een 0-1 voorsprong. De voorsprong werd door Mariska van der Schoot via een treffer van afstand ongedaan gemaakt.

Na de vakwisseling sleepte Henry Bakker een punt uit een uitstarter achter de korf, en Simon Siedsma scoorde van afstand de 3-1. Vanaf dit moment begon Roreko zijn kansen beter te benutten.

Van afstand begon Roreko zijn kansen goed af te maken. De Leonidassers verzaakten dit, en moesten toezien hoe de gasten uitliepen naar een 3-7 voorsprong aan het einde van de eerste helft. Het merendeel van de treffers van Roreko was van afstand.

Na de pauze scoorde Roreko drie treffers op rij, waarna eindelijk Leonidas weer aan zet kwam. Een klein kansje van Rick Vogelzang leverde de 4-10 op. Roreko tilde de stand vervolgens naar 4-11.

Even kregen de Leonidassers de smaak weer te pakken: Simon Siedsma en Rick Vogelzang troffen beiden de korf van afstand. Hierna was het Mariska van der Schoot die via een doorbraak 7-11 op het scorebord wist te zetten.

Gezien de resterende tijd, was het vrijwel onmogelijk voor de Leonidassers om nog een punt of twee punten te verdienen. In de eindfase van de wedstrijd wist Roreko nog eenmaal te scoren, waarna de wedstrijd eindigde in een 7-12 verlies.

Voor Leonidas zit de veldcompetitie er op, en kan de voorbereiding op de zaalcompetitie beginnen.