Leonidas sluit seizoen af met 11-6 winst

Leonidas sloot de veldcompetitie afgelopen weekeinde af met de derde overwinning op rij. Van Kinea 3 werd er met 11-6 gewonnen.

De Noordwoldigers hebben sinds een aantal wedstrijden de smaak te pakken. Ruim een maand geleden werd het eerste punt in Beilen van Vitesse 2 afgesnoept. Daarna volgden twee overwinningen op DES 2 uit Norg (21-7) en DOS ‘46/UDI 6 (4-15).

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Kinea 3 op het programma.

Onder zeer goede weersomstandigheden en met veel publiek werd er om 14:30 uur gestart met de wedstrijd.

De groenwitten begonnen met Rick Vogelzang, Jarno Jonkers, Patty Vogelzang en Sandra Baer in de aanval. Daar tegenover startten Henry Bakker, Ferri Grasmeijer, Anna Hoogenkamp en Evelyn Knol in de verdediging.

Via een snelle afstandstreffer van Jarno Jonkers, wisten de Noordwoldigers al snel op een 1-0 voorsprong te komen. Maar via een foute actie onder de korf door de defensie van Leonidas, wist Kinea op 1-1 te komen na een strafworp.

Na de eerste vakwisseling begon het spel goed te lopen. De verdediging van Leonidas verrichte goed werk, en gaven de gasten weinig kansen.

Ook het aanvalsvak deed goed werk; Ferri Grasmeijer was tweemaal trefzeker van afstand, en schoot zijn ploeg naar een 3-1 voorsprong.

Nu was het de beurt aan het eerste aanvalsvak van Leonidas. Jarno Jonkers maakte zijn tweede treffer van de wedstrijd. Sandra Baer zag ook haar kans schoon, en wist van afstand 5-1 op het scorebord te zetten.

De ploeg uit De Knipe wist even terug te komen tot 5-3 na twee treffers van afstand, maar Leonidas hield het hoofd koel.

Rick Vogelzang vergrootte de marge naar 6-3, en de trefzekere Jarno Jonkers deed daar van afstand nog een schepje bovenop.

Aan het einde van de eerste helft moest Leonidas nog een treffer van Kinea incasseren, waarna Ferri Grasmeijer (via een afstander) de tussenstand besloot op 8-4.

Na de pauze waren het de gasten die als eerste de weg naar de korf wisten te vinden. Maar via een doorbraak van Sandra Baer behield Leonidas een voorsprong van vier punten: 9-5. Na een situatie onder de korf, stond Ferri Grasmeijer vrij onder de korf en sleepte een punt uit een klein kansje.

Kinea kwam via een afstander op 10-6, waarna Lianne Ballast in het veld kwam voor Sandra Baer.

Het aanvalsvak van Leonidas speelde het spel goed uit, maar het duurde vrij lang voordat er weer gescoord werd. Dankzij het goede verdedigingswerk van het andere vak, kwam Kinea ook niet meer tot scoren.

In de slotfase van de wedstrijd, wist Lianne Ballast haar tegenstander te snel af te zijn. Ballast scoorde vervolgens uit een klein kansje, en besloot hiermee de eindstand op 11-6.

Leonidas zit in de lift, en heeft met de laatste vier wedstrijden van deze competitie een mooi resultaat neergezet. Het team kan zich nu gaan focussen op de zaalcompetitie, waar hopelijk weer een mooi resultaat neergezet gaat worden.

Voor Leonidas scoorden: Jarno Jonkers (3x), Ferri Grasmeijer (4x), Rick Vogelzang (1x), Sandra Baer (2x) en Lianne Ballast (1x).