Leonidas sluit af met overwinning

Voor Leonidas stond gisteren de laatste (inhaal)wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie op het programma. Na een sterke eerste helft tegen Stadskanaal '74 kon Leonidas de punten in eigen huis houden.

Ricardo Augustijn vormde samen met ploeggenoten Henry Bakker, Lisa de Boer en Mieke Zijlstra het aanvalsvak. De verdediging werd gevormd door René Zuil, Frank Vermeeren, Patty Vogelzang en Bea van der Wagen.

In de 7e minuut bracht Ricardo Augustijn de groenwitten op een 1-0 voorsprong uit een afstandschot na een doorbraak van Henry Bakker. Enkele minuten later was Augustijn nogmaals trefzeker van afstand.

Een goed verdedigend spel door de Noordwoldigers, zorgde ervoor dat de bal weer snel naar het aanvalsvak ging. René Zuil benutte deze kans goed en scoorde van afstand. Slechts twee minuten later bracht Bea van der Wagen haar ploeg op een voorsprong van 4-0.

Na de vakwisseling werd er een overtreding gemaakt door de groenwitten, die vervolgens met een strafworp werd afgestraft. Niet veel later moest Leonidas nog een strafworp van Stadskanaal ’74 incasseren.

Het was nu weer de beurt aan Leonidas. Frank Vermeeren vergrootte de voorsprong van de Noordwoldigers met een schot van afstand.

Even later wist Vermeeren in een klein duel onder de korf te scoren uit een klein kansje.

De Leonidassers stonden nu voor met 6-2.

Het aanvalsvak had zijn kruit nog niet verschoten. Binnen vier minuten zorgde Ricardo Augustijn voor twee punten, beide uit doorbraken. Daarmee bracht Augustijn zijn ploeg op een ruime voorsprong van 8-2. Het was nu zaak voor de Leonidassers om deze lijn vast te houden en niet te verzwakken.

Stadskanaal ’74 gaf de moed nog niet op, en scoorde van afstand. Frank Vermeeren antwoordde daarop met een doorbraak. Tot aan de pauze wist Stadskanaal ’74 nog tweemaal tegen Leonidas te scoren uit een afstandschot en een doorbraak.

In de pauze gaf trainer/coach Ferencz Deli zijn team de opdracht om de gasten niet te onderschatten, en vooral niet te verzwakken met de voorsprong in het achterhoofd.

Na de pauze kwam Stadskanaal ’74 goed uit de kleedkamers. In de tweede minuut moest Leonidas een klein kansje incasseren. De bal ging weer naar het aanvalsvak, en Bea van der Wagen tekende gelijk voor de 10-6 uit een afstandschot.

Het aanvalsvak van Stadskanaal ’74 verrichte goed werk en wist zo hun achterstand te verkleinen naar 10-8; er werd tweemaal achter elkaar gescoord uit afstandschoten.

Ferencz Deli zette zijn eerste wissel in. Frank Vermeeren mocht plaatsmaken voor Klaas van der Meer.

Leonidas had de verdediging goed op slot staan, maar helaas kwam het aanvalsvak niet tot scoren. Er volgde een puntenloze periode van ruim een kwartier.

In de 23e minuut zette het aanvalsvak van de groenwitten een ingestudeerd balletje op. Klaas van der Meer wist hier een strafworp uit te slepen, die werd benut door René Zuil. Deze strafworp bracht de stand op 11-8. Niet veel later volgde Bea van der Wagen met een afstandschot en tilde de score verder omhoog naar 12-8.

Ondertussen werd Lisa de Boer vervangen door Evelien Rink, en niet veel later Henry Bakker door Berry Duin.

Met nog 10 minuten op de klok was er nog van alles mogelijk. Echter kwam beide ploegen niet meer tot scoren, en werd de uitslag 12-8 in het voordeel van de Leonidassers.

Met deze overwinning sluit Leonidas het eerste deel van de veldcompetitie af, en kan zich nu gaan focussen op de zaalcompetitie. In de zaalcompetitie zal Leonidas ook optreden als een zaterdagploeg.

De eerstvolgende wedstrijd voor de groenwitten zal plaatsvinden op zaterdag 10 november om 15:45 uur. Er wordt dan een uitwedstrijd tegen Spannum gespeeld in Easterein.

Voor Leonidas scoorden: Ricardo Augustijn (4x), René Zuil (2x), Bea van der Wagen (3x) en Frank Vermeeren (3x).

In het fotoarchief zijn nog meer foto's van deze wedstrijd te vinden!