Leonidas sleept twee punten uit Scheemda

Leonidas reisde afgelopen weekeinde af naar het Groningse Scheemda, voor de wedstrijd tegen Korwi. Een matige eerste helft werd vervolgd door een sterke tweede helft waarna de overwinning met 10-13 werd omarmd.

De Leonidassers begonnen met Ricardo Augustijn, Robin Dekker, Mariska van der Schoot en Sandra Baer in de aanval. Aan de andere kant startten René Zuil, Henry Bakker, Joyce Bakker en Hester Dekker in de verdediging.

Korwi nam het initiatief en scoorde van afstand de eerste treffer. Ricardo Augustijn trok daarna de stand weer gelijk door te scoren van afstand. De ploeg uit Scheemda kwam hierna weer op voorsprong.

Na de vakwisseling werd er een afstandstreffer van Korwi geïncasseerd, waarna Henry Bakker wist te scoren uit een klein kansje onder de korf. De stand was inmiddels weer gelijk: 2-2.

Leonidas kon niet op voorsprong komen. De ploeg uit Scheemda wist wederom de korf te vinden en kwam weer op voorsprong. De voorsprong werd verder uitgebouwd naar 5-2. René Zuil trof de korf van afstand en zette 5-3 op het scorebord.

Een overtreding door Korwi in het aanvalsvak van Leonidas, leverde de Leonidassers een vrije bal op. Na aangeven van Mariska van der Schoot werd deze door Ricardo Augustijn verzilverd. De stand was inmiddels 5-4. In de laatste minuten van de wedstrijd wist Korwi nog tweemaal de korf te treffen, en Leonidas (Ricardo Augustijn) nog één keer. Met een 7-5 tussenstand werd er gepauzeerd.

Na de pauze kwam Anke Slot in het veld voor Joyce Bakker. Ricardo Augustijn wist al snel uit een doorbraak te scoren, maar Korwi gaf de voorsprong nog niet weg en wist de korf van afstand te doorboren: 8-6.

Na de vakwisseling was René Zuil trefzeker van afstand, gevolgd door Anke Slot. Slot wist een punt te slepen na een doorbraak. De stand was inmiddels gelijk en de Leonidassers waren weer terug in de strijd.

De Leonidassers begonnen beter te spelen, en wisten de weg naar de korf beter te vinden. Mariska van der Schoot bracht haar team op een 8-9 voorsprong door te scoren uit een klein kansje. Ricardo Augustijn deed nog een duit in het zakje en bezorgde het team de 8-10 voorsprong.

Korwi begon te gehaast te spelen, en kreeg moeite met het vinden van de korf. Er werden veel plaatsfouten gemaakt, waarvan de Leonidassers profiteerden. Inmiddels was Rick Vogelzang in het veld gekomen voor Robin Dekker.

Nadat Korwi de korf weer getroffen had, was Henry Bakker trefzeker van afstand en zette 9-11 op het scorebord.

Een strafworp die door Ricardo Augustijn werd benut, zette de stand op 9-12.

In de laatste minuten van de wedstrijd wist Korwi nog eenmaal de korf te vinden. René Zuil mocht nog een strafworp verzilveren, waarna het eindsignaal van de wedstrijd klonk. Met een 10-13 overwinning konden de twee punten worden meegenomen naar Noordwolde.

Voor Leonidas scoorden: Henry Bakker (2x), Mariska van der Schoot (1x), René Zuil (3x), Anke Slot (1x) en Ricardo Augustijn (6x).