Leonidas sleept punt uit gelijkspel

Leonidas verdiende afgelopen zondag een punt na een gelijkspel tegen Korwi. In de tweede helft werd een 4-9 achterstand omgebogen tot een 14-14 gelijkspel.

Er werd begonnen aan de wedstrijd met een ietwat gewijzigde opstelling. Henry Bakker vormde samen met René Zuil, Anna Hoogenkamp en Marylse de Ruiter het verdedigingsvak. In de aanval werd gestart door Rick Vogelzang, Frank Vermeeren, Anita Dolstra en Jildou Pietersma.

Hoewel Leonidas al vrij snel op een 1-0 voorsprong kwam door een afstander van Anita Dolstra, namen de gasten vrij snel het voortouw. De ploeg uit Winschoten trok de stand gelijk, en snel uit naar een 1-5 voorsprong.

Via Henry Bakker (afstander) werd het 2-5, maar kort daarna scoorde Korwi. Anita Dolstra en Jildou Pietersma waren goed voor twee doelpunten aan Leonidas’ zijde. Korwi scoorde in de slotfase van de eerste helft nog driemaal. Ruststand: 4-9.

Na de pauze was het tijd voor wat tactische wissels. Robin Kreulen kwam in het veld voor Frank Vermeeren. En na enkele minuten gespeeld te hebben, kwam Frank Vermeeren weer in het veld voor Henry Bakker.

Leonidas begon aan een inhaalrace. Anita Dolstra brak het ijs en scoorde uit een klein kansje. Daarna was het de beurt aan jeugdspeler Marylse de Ruiter, die met een fraaie afstander 6-9 op het scorebord zette. Via Frank Vermeeren werd het 7-9.

Korwi maakte vervolgens haar tiende doelpunt, van afstand. Rick Vogelzang volgde dit voorbeeld door ook van afstand te scoren, maar Korwi hield na wederom een tegentreffer en voorsprong van drie punten (8-11).

De Noordwoldigers gaven zich nog niet gewonnen, en doorzettingsvermogen van de ploeg wierp z’n vruchten af; Frank Vermeeren scoorde uit een klein kansje onder de korf. Anita Dolstra en Jildou Pietersma waren beiden weer trefzeker van afstand, en zo stond het inmiddels 11-11.

Een onhandige actie in de defensie van Leonidas leverde Korwi een strafworp op die ook werd verzilverd. Maar dat doelpunt kon snel worden weggestreept, doordat René Zuil een strafworp mee kreeg en deze ook scoorde.

De stand was inmiddels 12-12, en de laatste fase van de wedstrijd brak aan. Met nog een kleine tien minuten op de klok, scoorde Korwi van afstand. De ploeg uit Winschoten begon nu tijd te rekken door de bal extra lang rond te spelen. Via een klein kansje werd het 12-14, en leek het voor Leonidas lastig te worden om nog punten te verdienen.

De scheidsrechter begon in de laatste vijf minuten van de wedstrijd het tijdrekken van Korwi af te straffen. Leonidas deed goede zaken in het aanvalsvak, en er werd een vrije bal verdiend. René Zuil sleepte hier een punt uit: 13-14.

Het was nu zaak om alle zeilen bij te zetten. Met nog zo’n twee minuten aan speeltijd, moest er minimaal nog één keer gescoord worden. En in de slotfase van de wedstrijd nam Marylse de Ruiter die taak op zich. De Ruiter scoorde met een knappe afstander de gelijkmaker.

Leonidas kreeg nog twee schotpogingen aan het einde van de wedstrijd, die net het doel misten. De wedstrijd eindigde in een 1-14 gelijkspel.

Doelpunten Leonidas: Anita Dolstra (4x), Henry Bakker (1x), Jildou Pietersma (2x), Frank Vermeeren (2x), Marylse de Ruiter (2x), René Zuil (2x) en Rick Vogelzang (1x).