Leonidas sleept eerste punt in de wacht

Leonidas 1 vertrok gisteren richting De Wijk om daar aan te treden tegen KIA. De Leonidassers waren gebrand op een revanche; de vorige ontmoeting resulteerde in een onnodige nederlaag voor de groenhemden.

Leonidas moest het doen zonder de afwezige Rick Vogelzang en Mariska van der Schoot, en de geblesseerde Kim Stuiver. Robin Dekker, Ricardo Augustijn, Sandra Baer en Patty Vogelzang begonnen in de aanval. René Zuil, Henry Bakker, Joyce Bakker en Hester Dekker begonnen in de verdediging.

Om 14:20 uur gaf de scheidsrechter het beginsignaal van de wedstrijd. Leonidas begon sterk en geconcentreerd aan de wedstrijd. De openingsscore was dan ook voor de Noordwoldigers; Ricardo Augustijn zette met een fraaie afstander 0-1 op het scorebord.

De tweede treffer in de wedstrijd kon KIA bijschrijven. Na de eerste vakwisseling deed het aanvalsvak goede zaken, waardoor er tweemaal een vrije bal werd verdiend. René Zuil wist hier dan ook tweemaal uit te scoren, wat een voorsprong van 1-3 opleverde.

Na de goede opening van Leonidas, was het wachten op het vierde doelpunt. Er waren veel kansen voor de Noordwoldigers, maar het scoren liet op zich wachten. KIA profiteerde daarvan, en wist met drie afstandschoten op een 4-3 voorsprong te komen.

Henry Bakker (afstander) en Ricardo Augustijn (strafworp) zorgden er voor dat Leonidas weer op voorsprong kwam te staan. Nadat er een tegentreffer was geïncasseerd, was René Zuil tweemaal zuiver van afstand. Met een tussenstand van 5-7 werd er gepauzeerd.

Na de pauze kon KIA al snel een strafworp benutten. Daarna was het Robin Dekker die trefzeker was van afstand. Een overtreding in het aanvalsvak van Leonidas werd bestraft met een strafworp, die werd verzilverd door René Zuil.

KIA bleef in de nek van Leonidas hijgen. Een afstandschot van KIA betekende een 7-9 tussenstand, nog altijd in het voordeel van de Leonidassers. De Noordwoldigers wisten vervolgens tweemaal te scoren; Ricardo Augustijn kwam tot scoren van afstand, en kort daarna wist Augustijn een strafworp te verzilveren.

Voor KIA was de strijd nog niet gestreden. Hoewel Leonidas genoeg kansen wist te creëren, werd de korf maar niet getroffen. De ploeg uit Koekange werd feller, en dat werd beloond. Achtereenvolgens werd er door de ploeg drie keer van afstand gescoord. Een vrije bal leverde een 11-11 gelijk spel op.

De laatste minuten van de wedstrijd waren erg spannend. Zowel Leonidas als KIA maakten kans op de twee punten. Goed dubbelspel tussen René Zuil en Henry Bakker zorgden ervoor dat Bakker van afstand de 11-12 kon binnenslepen.

De druk bij KIA begon toe te nemen, en al snel viel er een tegentreffer waardoor er 12-12 op het scorebord kwam te staan. De Leonidassers probeerden nog kansen te creëren, maar al snel floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Voor Leonidas scoorden: Ricardo Augustijn (4x), René Zuil (5x), Henry Bakker (2x) en Robin Dekker (1x).

Aanstaande zondag wordt er in Sporthal De Duker om 14:10 uur gespeeld tegen VZK/Donkerbroek.