Leonidas Series met ruim 60 teams

Het jaarlijkse Leonidas-jeugdtoernooi staat weer voor de deur. De schoolvakanties zijn weer voorbij, dus daar heeft de organisatie dit jaar weinig hinder van. (Volgend jaar loopt de schoolvakantie weer tot 28 augustus).

Wel zijn er in de directe regio nog twee andere toernooien, zodat bijvoorbeeld de verenigingen uit Ooststellingwerf er niet zijn. Met ruim 60 teams is het toernooi volgens Leonidas-maatstaven dan ook bescheiden in omvang.

Bijzonder is toch ook weer de internationale inbreng van de 24-voudig Duitse kampioen Adler Rauxel uit Castrop-Rauxel, maar ook zijn er teams van CSL Britsum, Kios Ruinerwold, Hellas '63 Nunspeet, Noveas Steenwijk en Boelenslaan. Leonidas heeft verder jeugdteams van alle Weststellingwerfse clubs op visite.

Leonidas werkt het komend seizoen bij de jeugd samen met de buurverenigingen De Hoeve en Forward. Die combinatieteams zijn ook aanwezig. Het is een mooie eerste kennismaking.

Voor Jumbo-Leonidas is het alweer het derde toernooi dat dit jaar wordt gehouden. Eerder waren er in mei en juni twee prachtige schoolkorfbaltoernooien, waaronder het Fries kampioenschap.

De eerste wedstrijden op het sportpark Spokedam aan de Elsweg in Noordwolde beginnen zaterdag (22 augustus) om 09:30 uur.