Leonidas raakt punten weer kwijt

De korfbalbond heeft Leonidas 1 twee punten in mindering gebracht en een boete opgelegd. Dat is het gevolg van het niet doorgaan van de competitiewedstrijd WIK '34 - Leonidas op 2 februari.

Als gevolg van ziekte had Leonidas te weinig spelers om de wedstrijd door te kunnen laten gaan. Dat bleek een dag voor de wedstrijd. Ook vanuit het tweede was geen aanvulling mogelijk. In overleg met WIK '34 uit Damwoude is nog diezelfde dag de bond van de situatie op de hoogte gesteld.

Maar omdat Leonidas nog niet direct een nieuwe speeldatum kon noemen is volgens de competitieleider formeel in strijd gehanedeld met de regels.

Leonidas heeft een schikkingsvoorstel gekregen vanwege het niet op komen dagen. Het eerste team is twee punten in mindering gebracht en is de club een boete opgelegd. Leonidas moet ook de reiskosten van tegenstander en scheidsrechter betalen (maar die zijn er niet) en de zaalhuur.

Leonidas heeft overwogen tegen de straf in beroep te gaan. Maar uit contacten met de bond is bleek dat dit een kansloze zaak zou zijn.