Leonidas pakte vierde overwinning op rij

Voor het eerste team van Leonidas stond gisteren de uitwedstrijd tegen Club Brothers 4 op het programma. De Noordwoldigers pakten goed uit, en wisten met een 12-21 overwinning weer huiswaarts te keren.

De groenwitten moesten het deze keer doen zonder Anna Hoogenkamp en Frank Vermeeren.

In de aanval werd gestart met Rick Vogelzang, Jarno Jonkers, Mariska van der Schoot en Meta Stoelwinder. De verdediging werd gevormd door Henry Bakker, Ferri Grasmeijer, Evelyn Knol en Doreen de Vries.

Leonidas opende de wedstrijd goed, door via Jarno Jonkers (afstander) op een 0-1 voorsprong te komen. Maar de ploeg uit Groningen trok vrij snel de stand gelijk, waarna de eerste vakwisseling voltrok.

Het aanvalsvak van Leonidas creëerde goede kansen. Al vrij snel kwam Leonidas weer op voorsprong, nadat aanvoerder Henry Bakker van afstand de korf wist te vinden. In de aanval hierna stonden de dames in de punt. Evelyn Knol scoorde met een fraaie treffer van afstand de 1-3.

De ploeg uit Noordwolde gaf in de verdediging weinig kansen weg. Beide vakken draaiden in de aanval ook uitstekend. Meta Stoelwinder was tweemaal trefzeker van afstand, en bezorgde haar ploeg een 1-5 voorsprong.

Club Brothers wist haar tweede treffer te maken, maar Leonidas behield een mooie voorsprong. Zeker nadat Doreen de Vries en Meta Stoelwinder beiden van afstand de korf wisten te vinden: 2-7.

Nadat de Groningers wederom wisten te scoren, was het weer de beurt aan de Noordwoldigers. Ferri Grasmeijer scoorde van afstand. In de aanval hierop werd er met de dames in de punt gespeeld, waar Evelyn Knol haar kans schoon zag van afstand: 3-9.

In de eindfase van de eerste helft wist Club Brothers nog tweemaal te scoren. Treffers van Meta Stoelwinder, Ferri Grasmeijer en Jarno Jonkers brachten de tussenstand op 5-12.

Na de pauze pakte Club Brothers goed uit. De ploeg profiteerde tweemaal van onoplettendheid door Leonidas onder de korf, en een treffer van afstand. Bij een 8-12 stand, kreeg Leonidas een strafworp mee, die door Rick Vogelzang goed werd benut.

Nadat Club Brothers weer tot scoren wist te komen, werd er gewisseld van vakken. Dankzij acties van de dames Evelyn Knol en Doreen de Vries, wist De Vries vrij te komen en te scoren uit een doorbraak. In de daaropvolgende aanval maakte Henry Bakker vijftiende treffer.

Leonidas bleef aanvallend sterk spelen, en veel kansen creëren. Rick Vogelzang tilde de voorsprong naar 8-17, met twee afstanders. Na Club Brothers’ antwoord hierop, werd er gewisseld van vakken.

Doreen de Vries wist met een fraaie afstander tot scoren te komen, en via Henry Bakker werd het 9-19. Club Brothers scoorde tweemaal van afstand, maar kon Leonidas hiermee geen pijn meer doen.

In de eindfase van de wedstrijd wisten Doreen de Vries en Jarno Jonkers beiden te scoren; De Vries scoorde uit een afstander, en Jonkers benutte een kansje onder de korf. Club Brothers besloot de eindstand op 12-21.

Voor Leonidas scoorden: Jarno Jonkers (3x), Henry Bakker (3x), Evelyn Knol (2x), Doreen de Vries (4x), Rick Vogelzang (3x), Meta Stoelwinder (4x) en Ferri Grasmeijer (2x).

Leonidas kan zich opmaken voor de thuiswedstrijd tegen naaste concurrent Wêz Warber en Fluch 2. De wedstrijd zal aanstaande zondag 11 december om 14:00 uur in Noordwolde worden gespeeld.