Leonidas pakt tweede zege op rij

Het eerste team van KV Leonidas pakte afgelopen weekeinde de tweede ruime zege op rij. In Nijeveen had de ploeg van coach Piet Nieuwenhuizen weinig moeite met DOS ’46/UDI 6. Eindstand: 4-15.

Twee dagen eerder won de ploeg op eigen terrein van DES 2 uit Norg. De ploeg werd met een 21-7 nederlaag naar huis gestuurd. Een mooie opsteker voor het jonge team, dat de eerste twee wedstrijden van de competitie niet had hoeven verliezen.

Ditmaal ging de reis naar DOS ’46, waar om 11:00 uur tegen het combinatieteam DOS ‘46/UDI 6 zou worden gespeeld. Leonidas startte met dezelfde vakken als de vorige wedstrijd: Rick Vogelzang, Jarno Jonkers, Meta Stoelwinder en Patty Vogelzang in de aanval. In de verdediging: Henry Bakker, Ferri Grasmeijer, Anna Hoogenkamp en Evelyn Knol.

Om 11:00 uur gaf de scheidsrechter het beginsignaal van de wedstrijd. De eerste aanval van Leonidas pakte goed uit. Jarno Jonkers wist zich van zijn heer te ontdoen, en scoorde uit een doorbraak. Rick Vogelzang maakte van afstand de tweede treffer.

Na de vakwisseling wist Leonidas haar kansen goed te benutten. Ferri Grasmeijer sleepte een punt uit een doorbraak, en Henry Bakker zette van afstand 0-4 op het scorebord.

Leonidas gaf de ploeg uit Nijeveen weinig kansen. Goed verdedigingswerk zorgde ervoor dat de ploeg weinig kansen in een aanval kon stoppen. Het aanvalsvak van Leonidas wist daar goed van te profiteren; Rick Vogelzang wist tweemaal te scoren. Vogelzang scoorde uit een doorbraak en een afstandschot.

Bij een 0-6 voorsprong wist DOS ’46/UDI van afstand een puntje mee te pikken. Maar Leonidas behield een ruime voorsprong. Zeker nadat Henry Bakker en Meta Stoelwinder beide van afstand de korf wisten te treffen. De ploeg uit Nijeveen wist in de eindfase van de eerste helft nog eenmaal de korf te vinden. Tussenstand: 2-8.

Leonidas kwam sterk uit de kleedkamers en begon vol overtuiging aan de tweede helft. Evelyn Knol zag haar kans schoon onder de korf, en scoorde uit een klein kansje. Henry Bakker zorgde voor de volgende vakwisseling, nadat Bakker van afstand wist te scoren.

Via Patty Vogelzang kwam de stand op 2-11, nadat Vogelzang van afstand de korf had geraakt. DOS ’46/UDI had niet veel in te brengen in de tweede helft, maar wist wel de 3-11 te maken. Ferri Grasmeijer maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd: 3-12.

Sandra Baer kwam in het veld voor Patty Vogelzang. DOS ’46/UDI 6 maakte haar vierde en tevens laatste treffer van de wedstrijd. Sandra Baer verzilverde een schot van afstand.

De ploeg uit Nijeveen wist weinig kansen te creëren. Het goede verdedigings- en vangwerk van Leonidas werd goed beloond. In het aanvalsvak van Leonidas wist Jarno Jonkers van afstand de dertiende treffer te maken.

In de laatste fase van de wedstrijd maakte Sandra Baer van afstand de op een na laatste treffer. Ferri Grasmeijer besloot de eindstand op 4-15, na een fraaie treffer van afstand.

Aanstaande zondagmiddag speelt Leonidas de laatste wedstrijd van de veldcompetitie thuis tegen Kinea 3. De wedstrijd zal om 14:30 uur worden gespeeld.

Doelpunten Leonidas: Jarno Jonkers (2x), Rick Vogelzang (3x), Henry Bakker (3x), Ferri Grasmeijer (3x), Meta Stoelwinder (1x), Evelyn Knol (1x), Sandra Baer (1x) en Patty Vogelzang (1x).